cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Chris Thurman

Christen legt uit waarom hij tot kleine groep 'evangelicals' behoort die Trump niet steunt

82 procent van de witte evangelicalen in Amerika zou voor Trumps herverkiezing stemmen. Dat wees onderzoek onlangs uit. Evangelical Chris Thurman was geschokt door deze gegevens. Hij vertelt bij de Christian Post waarom hij níet voor Donald Trump gaat stemmen.

"Ik schrijf dit als witte evangelical die zowel conservatief als Republikein is. Ik roep een ieder op om president niet op zijn werk als president te beoordelen maar op zijn karakter. Het is te danken aan iemands karakter hoe goed het beleid en het regeren van een land wordt uitgevoerd. Het uit te voeren beleid en de prestaties van een president vinden namelijk nooit vanuit het niets plaats maar wel vanuit zijn karakter.

Met het risico Trump-aanhangers tegen mij in het harnas te jagen: Trump is een erg onvolmaakt mens wanneer het om zijn karakteropbouw gaat. Sta mij toe een aantal Bijbelteksten te gebruiken om dit duidelijk te maken.

Spreuken 6:16-19 zegt dat deze zeven zaken verwerpelijk zijn voor de Heer: "Hoge ogen, een valse tong, en handen, die onschuldig bloed vergieten; Een hart, dat ondeugdzame gedachten smeedt; voeten, die zich haasten, om tot kwaad te lopen; Een vals getuige, die leugenen blaast; en die tussen broederen krakelen inwerpt"

2 Timotheüs 3:1-4 zegt: En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden. Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelven, geldgierig, laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig. Zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed, zonder liefde tot de goeden, verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan liefhebbers Gods;

Trump laat dit gedrag vaak zien in het Witte Huis. Het lijkt mij erg moeilijk voor welke christen dan ook om iemand te supporten die de dingen doet die God haat. God zegt duidelijk dat we uit de buurt moeten blijven van dit soort mensen. God zegt in vers 2 Timotheüs 3:5 dat we niets met hen te maken moeten hebben. En niets betekent niets.

Trump is een racist, narcist, vrouwenhater, xenofoob en sociopaat. Hij geeft zijn fouten nooit toe, en hij heeft nergens ooit spijt van. Weet dat hij heeft gezegd dat hij God nooit om vergeving heeft gevraagd omdat hij zich niet kan herinneren ooit iets verkeerd te hebben gedaan. De meeste van ons christenen zien onze fouten toch iets beter in.

Mijn hoop is dat evangelicals door deze passages uit de Schrift eerlijk zullen nadenken over het feit of Trump wel geschikt is als president of niet. Als deze teksten Trump inderdaad beschrijven dan hoop ik dat evangelicals dit toegeven en ook niets meer met Trump te maken willen hebben. 

Wanneer je eind dit jaar moet stemmen, stem dan op diegene die volgens jou Christus het beste vertegenwoordigt en niet op iemand die het tegenovergestelde doet", geeft Thurman door aan zijn landgenoten.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Knap om iemand zo te beoordelen, aan de hand van twee bijbelteksten. Ik hoop dat je jezelf langs dezelfde meetlat legt. En hoe Trump voor Israël opkomt en staat ,is toch best bijzonder?