cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
eindtijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 augustus 2017 door Albert van der Heide

Stop gewoon met dat eindtijdgeneuzel!

Ik wilde verder gaan met mijn uiteenzetting over bomen, akkers, voeding, moestuinen en paradijselijke fine dining. Ik wilde u daarvandaan meenemen naar de voorschriften die Jezus geeft als basis voor een gezonde en evenwichtige geestelijke voeding. Maar mijn geest raakte serieus geprikkeld toen ik deze morgen even op CIP.nl was en daar zag dat maar liefst 60% van de trending topics gevuld waren met artikelen over de wederkomst. Ik moet er gelijk maar even bij zeggen dat ik ze ook niet heb gelezen, want dat eindtijdgeneuzel interesseert me eigenlijk helemaal niets.

Eindtijdgeneuzel noem ik het maar gewoon. Verbijsterend vind ik het, al die aandacht. Niet alleen nu er weer eens een concrete berekende datum rondzingt, maar al eerder de afgelopen jaren heb ik me telkens weer afgevraagd waar die ongezonde belangstelling voor de wederkomst en eindtijd-theorieën vandaan komt. Op sociale media zag ik de afgelopen jaren hoeveel discussie er was over 1000 jaar hier of 1000 jaar daar. Maar we mogen toch wel vaststellen dat de vrucht van deze discussie voornamelijk bestond uit verwarring en onenigheid. En het brengt veel schade aan bij gelovigen. Ik heb het in mijn eigen omgeving het afgelopen jaar veel te veel gezien. Mensen die net tot geloof gekomen waren raakten volledig verward, de vijand kreeg ingang en de eerste liefde werd geroofd en het vuur gedoofd.

Al het getwist, gereken en geredeneer leidt alleen maar de aandacht af van Jezus. Stop er gewoon mee!

Waarom krijgt de vijand het keer na keer voor elkaar om de juiste Focus te vervagen? Al het getwist, gereken en geredeneer leidt alleen maar de aandacht af van Jezus. Stop er gewoon mee! Maak je even niet druk over datum en tijdstip en ga iets goeds doen voor je buren, zodat ze Jezus door je heen mogen zien. Stop al die energie die je richt op eindtijd-theorieën eens een paar dagen in het vrijmoedig liefhebben van de mensen om je heen.

Het is geen blog over bomen en planten, tuinen en akkers geworden. Maar een boom wil ik vandaag toch heel graag planten. Een van mijn grootste voorbeelden en geloofshelden was Maarten Luther. Precies 500 jaar geleden was hij het instrument dat God gebruikte om een vernieuwing van de kerk plaatst te laten vinden. Hij was bereid de fakkel te zijn waarmee God een louterende bosbrand deed ontbrandden. Ik geloof overigens dat ook in deze tijd zo'n vernieuwing zullen gaan zien want God wekt op vele plaatsen een vurig verlangen naar vernieuwing op. Maar deze held heeft een uitspraak gedaan over de wederkomst die ik graag herhaal. Maarten Luther zei; “Als ik wist, dat morgen de wereld ten onder ging, zou ik vandaag een appelboompje planten!”

Stop gewoon met dat eindtijdgeneuzel, ga in Jezus' naam een boom planten! Bomen die vrucht dragen. Bomen die leven brengen. Plant bomen, strooi zaad uit, laat die stromen levend water uit je vloeien, zodat alles om je heen begint te groeien. Jij bent een boom en als je vrucht draagt, breng je ook bomen voort. Grote en sterke bomen die geplant zijn aan frisse waterbeken (Psalm 1), eiken van gerechtigheid, die vrijheid brengen en vreugde en Hem te verheerlijken (Jesaja 66:3).

Overigens ik verlang ook de wederkomst. Ik verlang er ook naar dat de schepping wordt bevrijd. Ik verlang ook naar een rivier die uit Gods troon stroomt en bomen met bladeren die genezing en leven brengen. Ik verlang ook naar een nieuwe hemel en nieuwe aarde waarop gerechtigheid woont. Ja ik verlang er zeker naar. De totale chaos en pijn die deze wereld in zijn greep houdt, brengt me vaak tot tranen en dan roep ik: 'kom Jezus, kom spoedig.' Daarnaast drijft het verlangen me uit naar de wereld en de verlorenen om ze bij Jezus te brengen, waarmee ik overigens ook nog eens de eindtijd dichter bij brengt (2 Petrus 3:9).

Gebrek aan relatie met de Heilige Geest geeft de vijand ruimte onze uren te vullen met eindeloze redeneringen, twisten, berekeningen en filosofieën

Ik denk dat we eerlijk moeten zijn naar onszelf toe. Niet openbaring vanuit de Heilige Geest, maar gebrek aan gemeenschap met de Heilige Geest maakt dat we een verkeerde focus krijgen. Het gevolg is een overdreven verlangen naar de hemel omdat we niet in onze bestemming wandelen op deze aarde of juist een ongezonde angst voor de wederkomst omdat we Hem niet echt kennen. Het is het ook een gebrek aan relatie met de Heilige Geest die de vijand ruimte geeft onze uren te vullen met eindeloze redeneringen, twisten, berekeningen en filosofieën. Je kan je focussen op een ontmoeting met Jezus in de lucht tijdens de wederkomst (1 Thessalonicenzen 4:17), maar focus je liever op het feit dat Jezus ons elke dag wil ontmoeten. Elke dag wil Hij ons ontmoeten en elke dag hebben we dat keihard nodig. De dagelijkse gemeenschap met Hem heb je veel meer nodig dan te weten of Hij al terugkomt. En als je graag wil weten of Hij terugkomt, dan vraag je het Hem toch gewoon? Als Hij het nodig vindt, vertelt Hij het je wel en tot die tijd blijven we bomen planten.

Lieve Heere Jezus, ik wil u ontmoeten. Dankuwel dat U en Uw Vader woning bij mij houden (Johannes 14:23). Dank u wel voor Uw Heilige Geest, die mij troost, leidt en in beweging brengt. Lieve Heilige Geest, ik wil mijn focus niet laten vervagen door allerlei redenaties en twisten. Ik wil mijn focus scherper stellen op U en op het werk wat U door mij heen wilt doen op deze aarde. Ik wil u ontmoeten vandaag, hier en nu. Ik wil U dagelijks de woorden horen spreken die mijn ziel zo nodig heeft om te volharden en door te gaan in een wereld die zucht als een vrouw in barensweeën (Romeinen 8:22). Dankuwel dat U mij wilt helpen mijn focus te richten op wat Uw focus heeft. Heilige Geest, vul mijn verlangens met Uw verlangens. Vul mijn wil met Uw wil. Vul mijn denken met Uw denken. Vul mij, tot ik helemaal overstroom. In Jezus' naam. Amen.

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.


Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
He, dat is aangenaan ,zo'n collum ,eindelijk een gelijkgestemde,100% mee eens,wil je met de Heer leven,hoeft je niet te wachten tot de opname ,maar alleen maar de woorden van Samuel te herhalen,"Spreek Heer als U knecht luistert". Dat is ook het aangename ,van de carona tijd ,niet meer dat nutteloze geneuzel ,over de eindtijd aan te hoeven horen("De grote verdrukking komt nog";"Maar in Noord Korea is toch al een

grote verdrukking?"; "Nee,die verdrukking, is niet de grote bijbelse verdrukking".;"Zucht")