cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juni 2017 door Jeffrey Schipper

Wil je God leren begrijpen? Stop daarmee!

“Job vraagt God om een verklaring. Die krijgt hij niet. Wat voor ons onrechtvaardig is kan onderdeel zijn van Gods plan. Gods gedachten passen niet in ons hoofd.” Arie de Rover sprak onlangs over Job tijdens de Weet Wie Je Bent Mannenconferentie in Friesland. God geeft ons geen verklaring voor lijden. Job kreeg na zijn lijden een diepere relatie met God. “Onvoorwaardelijke liefde gaat dieper dan recht. God is erbij. Dat is genoeg."

Arie: "Job voelt zich totaal niet begrepen. Hij komt op een punt waarin hij eigenlijk zegt: 'Die God wil ik nu wel eens spreken. Ik ben het zat!' Als je wordt geconfronteerd met lijden dat je niet hebt verdiend heb je het volste recht om God ter verantwoording te roepen. Dat leren we van Job. Je hoeft niet voor God te zorgen. Veel christenen hebben meegekregen dat je er bent om papa en mama gelukkig te maken. Zo wordt 'eer je vader en je moeder' uitgelegd. Maar je bent er niet voor het geluk van je ouders, maar je ouders zijn er voor jouw geluk. En het grootste geluk dat je hen kunt geven is contact met de hemelse Vader.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen