cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk van den Belt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 april 2017 door Jeffrey Schipper

Henk van den Belt: "Leef alsof het je laatste dag is"

"Omdat de dood een vijand is doen sommige mensen lacherig over de dood. Maar ondertussen wordt de hele wereld beheerst door doodsangst." Prof. dr. Henk van den Belt sprak onlangs over een vijand van alle mensen: de dood. "Op een dag komt die vijand. Je kunt het niet van hem winnen," vertelde Van den Belt in Rotterdam tijdens de Geloofstoerusting-avond ‘De dood = dood’.

“Het is heel aangrijpend als je bedenkt dat dit de cultuur is waar wij in leven,” zegt Van den Belt naar aanleiding van deze videoclip. “’Haal uit het leven wat erin zit’ en ‘leef vandaag alsof het je laatste dag is.’ Dit is trouwens al heel oud. Het staat zelfs in de Bijbel. ‘Laten we eten en drinken en vrolijk zijn, want morgen sterven wij.’ Met andere woorden, ‘dood is dood en als er na het leven wel iets is zien we het dan wel weer.’ In dit soort volksmuziek van André Hazes jr. hoor je de ernst doorklinken. Onbewust kunnen dit soort liederen je denken beïnvloeden. Wees bewust van de geestelijke strijd."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen