cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wim Grandia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 april 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom veel christenen nog niet in vrijheid leven

“‘Laat los en je zult vrij worden,’ zegt Jezus. Veel christenen slagen daar niet in. God wil zoveel geven maar Zijn zegeningen ketsen af.” Wim Grandia sprak onlangs bij Transformed over het thema ‘Release, ontdek het geheim van loslaten en vrede ervaren.’ De spreker maakt duidelijk dat we als christenen een wedloop lopen. “Als we dat doen met een rugzak vol lasten en zonden, kunnen we niet vrij zijn.”

Wim spreekt met twee vazen in zijn handen. In beide vazen zitten appels. Zijn handen zitten vast. “Soms zijn er dingen in je leven die je wilt vastpakken. Opeens kun je eraan vastzitten. Er zijn een heleboel christenen die er net als ik niet in slagen om hun ‘appels’ los te laten. Het is heel lastig om deze appels vast te pakken en tegelijkertijd onze handen in aanbidding op te heffen. Ik geloof dat God ons leven met veel mooie dingen wil zegenen. De houding die Hij van ons vraagt zijn uitgestrekte armen richting Hem zodat we kunnen ontvangen. Vaak wil God zoveel geven, maar ketsen Zijn zegeningen af op de vazen waarin wij vastzitten."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Mooi verwoord Wim, een voor mij opbouwend artikel. Alleen bij Jezus vinden we wat we nodig hebben in dit leven.