cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"

“De Heere Jezus stierf in de eerste plaats niet voor jou of voor de uitverkoren. Hij is voor Zijn God en Vader gestorven,” vertelde dr. R. van Kooten onlangs tijdens een avond van Stichting Jij daar! in Apeldoorn. Aan de hand van Grote Verzoendag maakt de hersteld hervormde predikant duidelijk dat de hele wereld tot God kan komen.

“Voor wie is Jezus gestorven? Als die vraag op een verjaardag aan de orde komt zegt de één: 'Alleen voor de uitverkorenen.' Een ander zegt: 'Nee, Hij is voor alle mensen gestorven.' Beide antwoorden zijn antropocentrisch. Daarmee bedoel ik dat bij beide antwoorden de mens centraal. We redeneren dan volgens menselijke logica. Het antwoord dat Jezus geeft is altijd een antwoord dat hier bovenuit stijgt. Voor wie is Jezus gestorven? In eerste instantie niet voor jou of voor de uitverkorenen. Hij is voor Zijn God en Vader gestorven! En dat maakt Grote Verzoendag duidelijk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik snap hier echt niets van: "We hebben naar Gods rechtvaardig oordeel in dit leven en na dit leven straf verdiend vanwege de zonde."

Wil degene die het wel snapt, zo goed zijn en het, kort en bondig, uit te leggen?

Je wordt geboren in zonde, je leeft in zonde en je gaat dood in zonde. En dan val je ook nog in - en na dit leven onder het oordeel Gods!

Wat heb ik, in hemelsnaam, dan gedaan om dit te verdienen?