cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 juli 2016 door Isreality

Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen

In Lukas 21 spreekt de Heere Jezus vijf profetieën uit over de toekomst van Israël. En guess what? Ze zijn inmiddels allemaal uitgekomen, schrijft Isreality. Het jongerenmagazine van Christenen voor Israël zet vijf profetieën op een rijtje:

1. Jeruzalem zou worden verwoest
In Lukas 21:20 zegt Jezus: “Wanneer u zult zien dat Jeruzalem door legers omringd wordt, weet dan dat zijn verwoesting nabij is.” Niet veel later was dat al zover. In het jaar 70 werd naast de Tempel, de heiligste plek in het jodendom, ook een groot gedeelte van de rest van Jeruzalem verwoest door de Romeinen.

2. Joden zouden grote vervolgingen mee gaan maken
Niet echt iets wat je wilt horen, maar Jezus sprak deze profetie toch uit tegen Zijn Joodse toehoorders. De verwoesting van Jeruzalem zou grote gevolgen hebben voor zijn inwoners: “Laten dan wie in Judea zijn, vluchten naar de bergen en wie in het midden van Jeruzalem zijn, daaruit wegtrekken en wie op de velden zijn, er niet in gaan.” Zulke vervolgingen kenmerken eigenlijk de hele geschiedenis van het Joodse volk.

3. Joden zouden zich verspreiden onder de heidenen
In Lukas 21:24 staat dat “Zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard en in gevangenschap weggevoerd worden onder alle heidenen.” Uit de context wordt duidelijk dat dit om Joden (uit Judea en Jeruzalem, vers 21) gaat. Ook deze profetie is uitgekomen: in de Joodse Oorlog rond het jaar 70 werden naar schatting een miljoen Joden vermoord door de Romeinen. De Joden die deze slachtpartijen overleefden vluchtten weg uit het Beloofde Land en verspreidden zich over de hele aarde.

4. Jeruzalem zou in de handen van de heidenen vallen
Met het woord ‘heidenen’ worden in de Bijbel alle niet-Joodse volken bedoeld. Als Jezus in Lukas 21:24 zegt dat Jeruzalem zal worden vertrapt door de heidenen, dan bedoelt Hij dus dat deze Joodse stad in handen zal zijn van niet-Joden. Dit is dan ook bijna 2000 jaar lang het geval geweest. Na de Romeinse overheersing was Jeruzalem in handen van onder meer de Kruisvaarders, de Ottomanen en de Britten.

5. Jeruzalem zou weer in Joodse handen vallen
Jezus voegt aan Zijn profetie over de overheersing van Jeruzalem iets belangrijks toe, namelijk het woordje ‘totdat’: “En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.” Dit betekent dat er een moment zou komen dat Jeruzalem weer onder Joods bestuur zou komen te staan. Deze profetie is in 1967 uitgekomen, toen Israël de controle over de stad overnam van Jordanië.
 
Isreality is een christelijk jongerenmagazine boordevol inspirerende artikelen, interviews en achtergronden en verdiepende Bijbelstudies. Klik hier om Isreality Magazine te ontvangen.


Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
Meer over Israel »

Bezoek hier de website van Isreality

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Hierbij nog een paar profetieën van Jezus over Israël en Jeruzalem.

"Ik zeg u dat er velen zullen komen van oost en west en zullen aanliggen met Abraham, Isaak en Jakob in het Koninkrijk der hemelen, maar de kinderen van het Koninkrijk ( de Israëlieten) zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis en daar zal geween zijn en het tandengeknars."."Jeruzalem, Jeruzalem,...... zie uw huis zal woest gelaten worden"Wat doen jullie hier mee?