cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 oktober 2014 door Redactie

Jezus komt al 2000 jaar niet terug

"De wederkomst van Jezus Christus wordt helaas niet als het meest belangrijke onderwerp van de kerk gezien. Dat is erg jammer, omdat de wederkomst cruciaal is in het Evangelie. Haal je het eruit dan stort al het andere in. Petrus en Paulus hebben het voortdurend over de wederkomst, Jezus heeft het zelf beloofd. het is de meest geweldige boodschap die er is!" Dat zegt ds. Henk Schouten, hoofdredacteur van Het Zoeklicht. Hij vertelt waarom christenen vaak weinig met de wederkomst bezig zijn, en waarom dat zo jammer is.
1. We zitten niet op Jezus te wachten
Veel christenen zitten figuurlijk gesproken niet zo op Jezus te wachten. "Zij hebben een prima leven; huisje, boompje, beestje. We leven vaak in enorm veel welvaart. Het gaat wel prima zo. Waarom zou je je dan druk maken over de wederkomst van Christus?"
2. Jezus komt al 2000 jaar niet terug
Een tweede reden: denken christenen al niet 2000 jaar dat Jezus ieder moment kan terugkomen? Maar toch laat Zijn wederkomst nog altijd op zich wachten? Dat zorgt ervoor dat mensen de wederkomst niet als urgent ervaren. Een van de redenen voor dit uitstel is volgens Schouten, Gods geduld:  "omdat Hij mensen nog altijd de tijd wil geven om tot de erkentenis van de waarheid te komen”. 
3. Onduidelijkheid
Wat ook meespeelt in de impopulariteit van de wederkomst zijn al die verschillende opvattingen rondom het thema. "Ik denk echter dat als je in de Bijbel gaat spitten de Heilige Geest je echt duidelijk zal laten zien waarom de wederkomst zo belangrijk en hoopvol is. Dan zie je bijvoorbeeld dat met de komst van Jezus het kwaad uit de wereld zal zijn, zoals je dat nu nog op het nieuws ziet. Er zullen geen drones, of kanonnen meer zijn, geen IS. De wereld kraakt nu op haar voegen, maar met Christus zal er een rijk van vrede en gerechtigheid aanbreken. Als dat geen goed nieuws is!" 
4. Wederkomst is zowel positief als negatief
Verder kan de wederkomst ook negatief overkomen op mensen. "De wederkomst is een mooie dag voor mensen die in Christus zijn, maar een boze dag voor mensen die Hem hebben afgewezen. Die gaan voor eeuwig verloren. Voorafgaand aan de wederkomst zullen er rampen en oorlogen zijn. We zitten er midden in. Die rampen hangen samen met Gods straf en de toorn van het Lam. Daarom kijken velen weg van dit onderwerp, ook al is de wederkomst, mits in geloof verwacht, uiteindelijk goed nieuws!"  
5. De wederkomst is persoonlijk
De wederkomst heeft ook veel persoonlijke implicaties. Het vraagt om heiliging. "Als je er vanuit gaat dat Jezus ieder moment terugkomt dan zal dat ook effect hebben op hoe je leeft. Hoe zal Hij je vinden? Je zult bijvoorbeeld niet achter je computer gevonden willen worden, terwijl je naar vieze plaatjes kijkt, lijk me." Ook bepaalt het mensen bij zending. "Hoe staat het op de dag van de wederkomst met mijn buren, collega's, mijn kinderen? Hebben zij een levende relatie met God? Heb ik hen het Evangelie verteld?" 
"De wederkomst moedigt mij aan om me te richten op waar het echt om gaat in het leven: Jezus. Daardoor richt ik me minder op de dingen die vergaan, ook al ben ik geen wereldmijder. Uiteindelijk gaat het om Hem. Het is gewoon mooi om met de dingen van de Heer bezig te zijn."

Neem hier een proefabonnement op Het Zoeklicht, waar Henk hoofdredacteur is.

Ontvang een leuk cadeau en steun CIP.nl

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen