CGK-predikant stelt dat multiculturele samenleving verwarrend kan zijn

De Nederlandse samenleving was honderd jaar geleden grotendeels christelijk. Nu leven we in een multiculturele samenleving. Naast het christelijk geloof winnen tegenwoordig ook de islam, het boeddhisme, het ietsisme en het atheïsme aan invloed. Dit kan voor christelijke jongeren soms heel verwarrend zijn. Dat stelde CGK-predikant ds. A. A. Egas onlangs in een preek.
"Waar onze samenleving honderd jaar geleden nog duidelijk christelijk was en sterk werd gevormd door het Woord van God, is zij in de afgelopen decennia veranderd in een multiculturele samenleving. Daarin hebben naast het christendom ook boeddhisme, islam, ietsisme, atheïsme en diverse andere overtuigingen een plek gekregen. Dat is voor christelijke jongeren bij tijden heel verwarrend", zegt Egas.
De predikant legt zijn visie uit aan de hand van een voorbeeld. "Stel je voor dat je tijdens de schoolpauze met een moslimjongen aan tafel zit die tegen je zegt: 'Ik geloof in Allah en jij in God, eigenlijk geloven we ten diepste in dezelfde God.' Dat kan verwarrend zijn en misschien denk je vervolgens: 'Zal dat dan niet waar zijn? Die mensen spannen zich toch ook in? Als je ziet hoe boeddhistische mensen rustig en evenwichtig in het leven staan, dan heeft dat toch ook wel iets aantrekkelijks?' En zo kun je in deze multiculturele samenleving in verwarring raken."
In onderstaande video is het betreffende preekfragment van ds. A. A. Egas terug te zien. Onderstaande beelden zijn afkomstig van het YouTube-kanaal Evangelie Herauten. Dagelijks plaatst dit kanaal preekfragmenten van reformatorische predikanten uit verschillende kerkverbanden.
Praatmee