cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. C. A. van der Sluijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Dr. Van der Sluijs is een geboren dominee: "Ik heb een hekel aan buitenkantgodsdienst"

“Ik droomde al in de schoot van mijn moeder van het predikantschap”, vertelt dr. C. A. van der Sluijs over het ontstaan van zijn roeping. “Toen ik voor het eerst ging preken, vertelde mijn vader: ‘Dit wisten we voordat je geboren was.’ Dit behoort tot de heilsgeheimen die rationeel niet te verklaren zijn.” Eind vorig jaar vierde de emerituspredikant, verbonden aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zijn 50-jarig ambtsjubileum.

“Van jongs af aan vreesde ik de Heere. Ik ging altijd naar de kerk”, vertelt de predikant. “Als kind droomde ik er al van om predikant te worden. Dan zag ik op zondag tijdens de kerkdienst al voor me. Ik ben ervan overtuigd dat die roeping niet vanuit mijn eigen hart komt. En wat was het wijs van mijn vader en moeder dat ze mij confronteerden met deze voorbestemming toen ik voor het eerst ging preken. Als ze dat eerder hadden gezegd was het een kwestie van een programmaatje aflopen. In plaats daarvan hebben mijn ouders het juiste moment afgewacht.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoewel van een heel "andere richting" en cultuur, bent u een man naar mijn hart. En u bent zeker niet vervroegd uitgetreden ;-)