cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. K.M. Teeuw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 maart 2023 door Silvan Bruinstroop

Ds. K. M. Teeuw komt uit echt domineesnest: “Geen uitgemaakte zaak dat ik predikant zou worden”

Met een vader en jongere broer als predikant zou je bijna denken dat het een ABC'tje was dat ds. Rien Teeuw (37) ook in het ambt terecht zou komen. Toch was dat geen uitgemaakte zaak want Teeuw overwoog als tiener eerst om een medische studie te kiezen. Gaandeweg ervoer hij evenwel een stukje roeping van Hogerhand. Cvandaag ging onlangs op bezoek bij de kersverse predikant van de hervormde Singelkerk in Ridderkerk. Met ds. Teeuw spraken we over zijn roeping, mooie en mindere kanten van het predikantschap en geleerde levenslessen.

Hoe en wanneer begon uw roeping? Wilde u vroeger al dominee worden?
"Van jongs af aan ben ik wel geïnteresseerd en betrokken op het geloof geweest. In mijn tienerjaren is dat eigenlijk alleen maar toegenomen en is dat stukje roeping beetje bij beetje tot bloei gekomen. Ik ging graag naar de kerk en vond het interessant om hier en daar iets te lezen. Het is niet dat ik dat de hele dag deed, maar die interesse was er wel. Ik herinner me nog dat ik vijftien of zestien jaar was dat ik op een zondagmiddag uit de kerk het Bijbelboek Handelingen zat door te nemen. Dat bedoelde ik niet vroom, maar ik was benieuwd welke reizen Paulus bijvoorbeeld maakte en waar hij dan geweest was. Dan pakte ik er een landkaart bij en kon ik dat precies terugvinden. Wat dat betreft zat die interesse er vroeg in.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen