cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hetty Lalleman - fotograaf Chris Gander
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 maart 2023 door Patrick Goede

Theoloog ziet christenen worstelen met Oude Testament: "Bijbel wordt individualistisch gelezen"

“Veel christenen lezen de Bijbel heel individualistisch, alsof de tekst puur en alleen voor hen geschreven is. Dat mag ook, maar soms verlies je dan het perspectief dat je onderdeel uitmaakt van een veel langere geschiedenis waarin God zijn weg gaat met de mens." Theoloog Hetty Lalleman schreef het boek ‘Quickscan van het Oude Testament’ en vertelt aan Cvandaag onder meer over haar ‘favoriete’ profeet Jeremia. Ze woont al sinds lange tijd in het Verenigd Koninkrijk, samen met haar man die ook theoloog is. 

Wat ontbrak er nog aan de reeds bestaande boeken over het Oude Testament?
“Ik merkte in veel gesprekken met christenen dat het Oude Testament voor hen nog steeds erg onbekend en dus ook onbemind is. Ze weten er vaak niet zoveel raad mee, ook als ze al langere tijd christen zijn. Heel vaak missen ze daarbij het overzicht. Ze lezen bijvoorbeeld af en toe iets over Abraham of uit het boek Jesaja. Ik ben een beetje rond gaan vragen waar mensen behoefte aan hebben. Ze wilden voornamelijk graag een rode draad ontdekken en het Oude Testament kunnen toepassen op hun eigen leven.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'Quickscan van het Oude Testament'

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘Quickscan van het Oude Testament’ van Hetty Lalleman-de Winkel zal een goed boek zijn. Haar eerder verschenen boek ‘Is dit onze Vader?’ heb ik met enthousiasme behandeld op een catechese voor volwassenen en op diverse Bijbelgespreksgroepen. Daarin laat zij ons zien, waarom zij van de God van het Oude Testament houdt. Deelnemers, die zich aanmeldden, ervoeren het OT als nogal gewelddadig en onbegrijpelijk. Maar dank zij haar boek kwamen velen hun twijfel aan Gods goedheid te boven.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify