cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
polygamie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 februari 2017 door Redactie

Keurt God polygamie goed?

Het is altijd ongemakkelijk om te lezen: mannen die onder Gods goedkeuring meerdere vrouwen hebben. Het Oude Testament staat er vol van. Zelfs de grootste godsmannen hadden meerdere vrouwen. Hoe rijm je dat met deze tijd? Keurt God polygamie soms goed? Dat is een goede vraag! In dit artikel geeft dr. Hetty Lalleman daar antwoord op. Ze is docent Oude Testament aan Spurgeon’s College in Londen.

“De zonen van zijn bijvrouwen gaf hij nog tijdens zijn leven geschenken (…)” (Genesis 25:6)

Abraham is de vader van alle gelovigen, schrijft Paulus. Op de zondagschool wordt hij ook altijd voorgesteld als een diepgelovige man, die in alles op God vertrouwde. Een soort ideale gelovige. Maar is hij dat wel? Hoe kan het dan dat er sprake is van meer dan één vrouw in zijn leven? Keurt God dat goed?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Prima artikel, alle waardering. Yeshua stelt ook dat het ideaal is : 1 man en 1 vrouw, zo is de bedoeling van JHWH vanaf den beginne.

Zelfs een ander aanzien uit begeerte benoemt Hij als overspel, dus al die afwijkende vormen zijn fout.

Daar zijn Lev. 18 en 20 ook erg duidelijk in; pastoraal gezien is er maar 1 weg: belijden wat fout is, vergeving vragen en "zondig niet meer".

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)