cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 januari 2023 door Patrick Simons

Dr. M. Klaassen vertelt in nieuwjaarspreek over belangrijk visioen: "God lijkt afwezig in deze wereld"

Kun je de hemel ontdekken? Nee, is het antwoord van auteur Harry Mulisch. Maar de Bijbel denkt daar heel anders over, vertelde dr. M. Klaassen tijdens zijn nieuwjaarspreek in de hervormde gemeente (PKN) van Groot-Ammers. Hij preekte over een visoen van Johannes en legde onder meer uit waarom wij dit visioen dit jaar hard nodig hebben: "Ook in 2023 zal het plan van God door de hand van Christus succesvol voortgaan."

Op de eerste dag van het nieuwe jaar begon Klaassen zijn preek met een verwijzing naar ‘De ontdekking van de hemel’, een van de beroemdste Nederlandse boeken. Daarin laat auteur Harry Mulisch een personage op zoek gaan naar de hemel. Hij komt heel dichtbij maar wordt dan getroffen door een meteoriet. De boodschap van Mulisch is volgens de predikant dat God niet toestaat dat mensen de hemel ontdekken. Maar volgens hem laat God Johannes juist wel de hemel ontdekken. Als kerntekst voor zijn preek koos hij Openbaring 4: 2b en 3: ‘En zie, er stond een troon in de hemel, en op de troon zat Iemand. En Hij Die daar zat, zag eruit als de stenen jaspis en sardius. En er was een regenboog rondom de troon, die eruitzag als een smaragd.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Volkomen terecht dat dr. Klaassen het betreurt dat die (regen)boog van Gen. 9 (het symbool van het verbond van Gods trouw) gekaapt is door de LHBTI-beweging. Met de kanttekening dat hun regenboog maar 6 (=het getal van de mens) kleuren heeft en er niet uitziet als een smaragd.