cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Ds. Kees van Velzen wijst op angstaanjagend eindtijdteken: "God laat niet met Zich spotten"

“God heeft een mandaat gegeven aan Zijn volk om landbouwwerktuigen om te smeden tot wapens zodat men zich kan verdedigen. Hij laat niet met Zich spotten.” Al jarenlang is spreker Kees van Velzen onder de indruk van de oordeelsprofetie in Joël 3. Over dit “huiveringwekkende Bijbelgedeelte” en “angstaanjagende eindtijdteken” hield hij in het najaar van 2022 een lezing bij Christenen voor Israël.

Voordat Van Velzen het derde hoofdstuk van Joël uitlegt, bladert hij even terug naar het vorige hoofdstuk. “Petrus citeert in zijn Pinkstertoespraak (Handelingen 2) uit de bekende profetie uit Joël 2, waar staat geschreven: ‘Ik zal Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees: uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw ouderen zullen dromen dromen, uw jongemannen zullen visioenen zien.’” De predikant merkt op dat in de pinksterpreek van Petrus de oordeelsprofetie uit Joël 3 niet aan de orde komt en om die reden geen betrekking heeft op de tijd waarin de apostel leefde.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Israel is Gods oogappel.

Onze oudste broeder.

Er staan ook voor Israël beloften in Gods woord, net als voor de Gemeente uit de heidenvolken.

Het is niet allemaal te 'vergeestelijken'.

Liefde voor Israël is als het goed is iets wat er is of komt, voor een christen.