cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ad de Bruijne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 november 2022 door Jeffrey Schipper

Ad de Bruijne erkent dat Bijbel homorelaties afwijst: "Maar daarmee is niet alles gezegd"

“De Bijbel spreekt zich niet over de hedendaagse homoseksuele christen uit. Met het citeren van Romeinen 1 is uiteindelijk niemand geholpen”, stelt theoloog Ad de Bruijne. Op 25 november staat een studiedag over homoseksualiteit, geloof en identiteit op het programma. Aanleiding is de recente uitgave van het boek ‘Verbonden voor het leven’ van De Bruijne. Naar aanleiding van zijn boek en de aanstaande studiedag sprak Cvandaag met hem.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Ad de Bruijne te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De Bijbel begint met een bruiloft en eindigt met een bruiloft. We kunnen daarom concluderen dat het huwelijk volledig binnen Gods plan past. Het is vooreerst een Goddelijke instelling.

Op het hoogtepunt van Gods scheppingsverhaal maakt God een man en een vrouw en brengt Hij hen bij elkaar en maakt Hij hen tot één. Ook Jezus benoemt dit principe duidelijk.

Het concept en de wortels van het menselijk huwelijk zijn Gods eigen werk en daarom is het cruciaal wat de Bijbel zegt over Gods bedoeling met het huwelijk.