cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eunice Anita-Offerman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 november 2022 door Lisette van Dalen

Mozaiek-voorganger Eunice Anita-Offerman wijst op hardnekkige Nederlandse neiging: "Wees bereid je plannen los te laten"

Met ervaring als leidinggevende, een postgraduate Theology of Migration en een opdracht van God op zak, mocht Eunice Anita-Offerman (44) vanaf juli beginnen als nieuwe voorganger in Mozaiek020 in Amsterdam-Zuid. De Veenendaalse heeft haar wortels in Curaçao liggen, maar verloor haar hart in de diversiteit van de stad Amsterdam. Ze hoopt dat mensen God daadwerkelijk de leiding durven te geven. “Nederlanders vinden zekerheid en controle heel belangrijk. Maar hierdoor geven we de Heilige Geest soms te weinig ruimte.”

Dit werk van de Heilige Geest mocht Eunice in haar eigen leven van dichtbij ervaren. Ze groeide op in de katholieke traditie met de sacramenten maar heeft nu haar eigen profetische school. Daarnaast is ze moeder van twee tieners, bestuurslid bij Samen Kerk in Nederland, schreef ze drie boeken en is ze voorganger in de multiculturele gemeente Mozaiek020.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Veel traditionele kerken hebben wat tegen Mozaïek. Omdat ze hun eigen kerken leeg zuigen en omdat wel iedereen daadwerkelijk welkom is (ook transgenders en homoseksuelen met een relatie). Als je dit dan leest, wanneer gaat het kwartje vallen dat Mozaïek niet het werk van de duivel is, maar daadwerkelijk het werk van de Heilige Geest?