cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christine Stam-van Gent en Ineke de Jong-den Hartog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 september 2022 door Jeffrey Schipper

Christine Stam sprak met homo’s uit Biblebelt: "Hun relatie met God stijgt boven homodiscussie uit"

Homo’s en de Biblebelt. Een combinatie die ongemakkelijk aanvoelt. In het boek Homo in de biblebelt worden dertien LHBTI’ers geïnterviewd die uit de kast kwamen, maar in de kerk bleven. Cvandaag sprak naar aanleiding van de uitgave van dit boek met co-auteur Christine Stam-van Gent (links op de foto boven dit artikel). Als bestuurslid van stichting Hart van Homo's ontdekte ze hoe weinig zichtbaar homo's in de kerk zijn, en hoe groot de behoefte van homojongeren is aan de ervaringsverhalen van anderen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is heel goed dat er meer aandacht is voor de situatie en nood van homo’s. We mogen en behoren hen lief te hebben als onze medemensen, net zoals God hen liefheeft. Daarom is een persoonlijke relatie met God de hemelse Vader zo belangrijk. Maar God heeft hen zo lief dat Hij hen door de kracht van de Heilige Geest wil verlossen van wat niet bij hen hoort. Hij gaf daarvoor nota bene Zijn Zoon en Geest.