cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Otto de Bruijne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Otto de Bruijne over Zacharia: “Christenen zijn niet geroepen om de eindtijd te duiden”

“De weeën van de eindtijd roepen ons op om hoop uit te stalen. We zijn niet geroepen om als toeschouwer op een tribune te zitten en eindtijdontwikkelingen te duiden.” Spreker Otto de Bruijne is ervan overtuigd dat christenen geroepen zijn om brengers van hoop te zijn. Aan de hand van de nachtvisioenen van Zacharia en zijn schilderijen over de profeet, deelde de karakteristieke spreker in de evangelische gemeente Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) een hoopvolle boodschap.

“Als kunstenaar heb ik schilderen gemaakt over diverse Bijbelboeken, zoals Openbaring, Zacharia en Ezechiël. Dit jaar ben ik bezig met Jesaja”, laat de kunstenaar weten. “Over Zacharia heb ik negen schilderijen gemaakt over zijn acht nachtvisioenen.” De Bruijne licht toe waarom het zo’n krachtige uitwerking heeft wanneer God in de nacht tot mensen spreekt. “Dan is onze ratio uitgeschakeld. God kan spreken zonder dat we Zijn woorden filteren met onze rede. En dus gaf God Zacharia nachtvisioenen over de staat van het volk Israël en de staat van de mensheid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Met alle respect Otto, denk ik dat wij ons moeten houden aan de woorden van Petrus:

"En wij achten het profetische woord (daarom) des te vaster, en gij doet wèl, er acht op te geven als op een lamp, die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw harten."

Toch maar bezig blijven met het profetisch woord, lijkt me.

2 Petrus 1:19 NBG51