cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 maart 2022 door Jeffrey Schipper

Nepnieuws in Genesis 3: "Er werd karaktermoord op God gepleegd"

“In Genesis 3 wordt door de slang gesuggereerd dat God buitengewoon egoïstisch is. Zo wordt er karaktermoord op God gepleegd. Daar varen nepnieuws en complottheorieën op.” Op deze manier maakt spreker Arie de Rover duidelijk dat nepnieuws en alternatieve feiten geen nieuwe uitvindingen zijn. In een recente preek, gehouden in de christelijke gemeente ‘De Wegwijzer’ in Almere, confronteerde De Rover christenen. “Durf je God zo te vertrouwen dat je je geestelijke verlangens alleen door Hem laat bepalen?”

“Krijgen jullie ook weleens phishing mails?”, vraagt De Rover aan zijn publiek. “Dit zijn levensechte mails die zogenaamd vanuit een betrouwbare organisatie worden gestuurd. Maar degenen die de mails écht versturen doen dat om jou te misleiden en te hengelen (phishing) naar je gegevens. En vaak is het ze te doen om je centen. We hebben het over geraffineerde criminelen die gebruik maken van de hedendaagse technologie en zich voordoen als een keurige instantie, zoals een bank of incassobureau. Ze suggereren dat je een probleem hebt; een acute situatie die je nu zou moeten oplossen. De bedoeling is dat jij te goeder trouw ergens op klikt en zodra je je gegevens invoert en op enter drukt zit je zwaar in de problemen. Dit is slechts één vorm van nepnieuws.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Arie weet het zeker!

Die verdraaide Donald Trump toch hè, die verspreidde allemaal “platte leugens”(…)

Wat dat ook wezen mag.

Gelukkig was daar de MSM!

Die prikten daar dwars doorheen.

Ongelofelijk.