cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Corien en Cees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Patrick Simons

Cees en Corien geloven dat de oerknal een scheppingsdaad van God was

Wetenschap en geloof combineren? Onmogelijk, zeggen sommige christenen. Toch is dat precies wat Cees Dekker, Corien Oranje en Gijsbert van den Brink doen in hun boek OER. Hierin wordt het bijzondere verhaal verteld van het ontstaan van de wereld, de grootheid van de Schepper, de val van de mens en hoe God een fantastisch reddingsplan in werking stelde. Maar de wetenschap wordt allesbehalve genegeerd. Zo geloven de auteurs dat de oerknal een scheppingsdaad van God was. Cvandaag sprak met Cees Dekker en Corien Oranje, twee van de drie auteurs. “De kern van het verhaal, de kern van OER, is Jezus.”

Een aantal jaren geleden kwamen natuurwetenschapper Cees Dekker en theoloog Gijsbert van den Brink op het idee om een boek te schrijven waarin wetenschap gecombineerd wordt met geloof. “Want”, zo vertelt Dekker, “Vaak zien mensen het als twee losse verhalen, die met elkaar in conflict zijn. Wij wilden die verhalen graag met elkaar verbinden.” Omdat ze niet goed wisten hoe ze zo’n verhaal aantrekkelijk op konden schrijven, werd schrijfster Corien Oranje benaderd. “We wilden vooral een heel toegankelijk boek maken”, vertelt ze. “De mensheid heeft altijd verhalen verteld, het zou heel mooi zijn als je een verhaal kunt vertellen waarin je de waarheid van de Bijbel koppelt aan de waarheid van de wetenschap.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Stef Heerema trekt aan de hand van de Nederlandse bodem de evolutie in twijfel
Meer over Evolutie »

Klik hier voor meer informatie over het boek OER

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vraag me echt af waarom zou God onze schepper dan een leugenaar zijn. Zie Exodus 20:11 Want toen God de 10 geboden aan Mozes gaf Zegt God letterlijk dat alles in 6 dagen gemaakt heeft. In verband met sabbat. En al zou het miljarden jaren zijn, Dan overtreedt hij het 9 gebod, u zult geen valse getuigenis geven. God zou dan liegen tegen Mozes tegen volk Israël en tegen ons. Ik kies dan liever een God die wonderen doet, die mij bevrijd heeft door Zijn Woord, Dan een god die gecreëerd is door de wereld, die Hem als een leugenaar afschildert.