cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. C. den Ouden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

In de Biblebelt ging het evangelistenbloed bij ds. Den Ouden sneller stromen: "Ik stond oog in oog met de secularisatie"

“In Opheusden stond ik oog in oog met de secularisatie. Mijn evangelistenbloed is daar gaan stromen.” Bijna tien jaar was ds. J. C. den Ouden actief in Opheusden. Uitgerekend in een Biblebelt-gemeenschap, voelde de hersteld hervormde dominee zich een evangelist. Cvandaag sprak in 2020 met Den Ouden in Sint-Maartensdijk over ontmoetingen, zijn passie voor muziek en waarom het domineesbestaan soms bikkelen is.

“Van jongs af aan heb ik een grote liefde voor het Woord van God”, vertelt hij. “Als kind had ik daar natuurlijk een romantische voorstelling van. Een kerk vol mensen en een prekende dominee vond ik mooi. Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren verder en weet ik dat het domineesbestaan helemaal niet zo romantisch is. Het kan soms best een kwestie van bikkelen zijn. Je hebt het gevoel dat je altijd moet geven. Je moete altijd geestelijk zijn, en dat ben je helaas niet. Dwars door alles heen geloof ik dat de Heere mij geroepen heeft om dit werk te doen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Mooi interview, zeker wat dat laagdrempelig preken bevat.

Ik denk ook heel belangrijk in deze tijd dat mensen weinig meer van de bijbel af weten. Spreek de taal van de mensen.

Daarna gaan ze zelf op zoek naar meer antwoorden op hun levensvragen.