cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Patrick Simons

Volgens prof. dr. De Reuver zijn christenen verliezers én superoverwinnaars: "We hebben er geen vezel aan bijgedragen"

“Wij zijn geen gewone overwinnaars, wij zijn superoverwinnaars. Wat het verschil is? Dat we er zelf geen vezel aan hebben bijgedragen.” Dat zei prof. dr. A. de Reuver tijdens een preek over de bekende woorden van Paulus: ‘Wij zijn meer dan overwinnaars door Hem die ons heeft liefgehad.’ De predikant maakte daarbij prachtige vergelijkingen met een zeiltocht op het IJsselmeer en de wenteltrap van de Nieuwe Kerk in Delft. “De trap voert omhoog, al ga je voor je gevoel soms omlaag.”

De predikant vraagt zich aan het begin van zijn preek hardop af wat je nu ziet van die overwinning. “Als je dat aan Paulus vraagt, krijg je een antwoord dat in schril contrast staat met die victorie en die triomf waar hij over zingt. Paulus verzwijgt de harde werkelijkheid niet. Verdrukking. Benauwdheid. Vervolging. Gevaar. Dat is nu niet om te juichen. Dat is meer om te huilen. Als je dat rijtje tot je door laat dringen, springen de tranen in je ogen. Paulus weet het allemaal niet beter te typeren dan met een regel uit Psalm 44: ‘Om Uwentwil worden wij de hele dag gedood. We worden beschouwd als schapen voor de slacht.’"

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
Meer over Preekverslagen »

Beluister de hele preek

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties