cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Carl Lentz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2023 door Redactie

Ex-Hillsong pastor Carl Lentz: "Ik sta niet langer in de bediening"

Carl Lentz laat op zijn Instagram-account via een update weten waar hij nu is in zijn leven en huwelijk, voorafgaand aan een documentaire die op 19 mei verschijnt over Hillsong. De eind 2020 ontslagen voorganger van Hillsong New York geeft aan dat hij 'geen controle heeft' over wat er in de docu, waar hij aan meewerkte, te zien zal zijn. Hij weet dat pas als 'iedereen het te zien krijgt'.

'De afgelopen 3 jaar was ik compleet gefocust op vechten voor mijn vrouw en mijn kinderen, mijn gezin was mijn enige prioriteit', begint Lentz zijn verhaal op Instagram. 'Eerlijk gezegd deed niets anders er toe. Niets van het lawaai, de leugens, en de halve waarheden die over mij of over ons werden gezegd, deden er toe.'

'Het enige dat ik wilde, was aan mijn vrouw en kinderen bewijzen dat ik er voor hen kon zijn, op een manier die ik nog niet eerder had laten zien', vervolgt Lentz. 'Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, met veel gebed, zijn we op een mooie, gelukkige en eerlijke plek terechtgekomen.'

Bediening
Lentz vervolgt: 'Ik kan je eerlijk zeggen dat wanneer je door een hel bent gegaan en beseft dat God nog steeds bij je is... dat dat zo bevrijdend is. Het is de vrijheid die ik de mensen toewens die door God geroepen zijn en worstelen met geheimen en het gevoel niet waardig te zijn. Geloof me, het heeft me naar donkere plekken gebracht.'

Lentz schrijft verder dat hoewel hij deel uitmaakt van 'een geweldige kerk die van ons houdt en ons steunt', hij 'niet langer voorgaat in de bediening'. Lentz: 'Ik predik niet, ik houd geen toezicht op mensen, het is mijn rol om te helpen perspectief en inzicht te geven waar ik kan', schrijft hij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Carl Lentz (@carllentz)

De trailer van de documentaire over Hillsong en Carl Lentz die op 19 mei wordt uitgezonden, staat inmiddels online. In de ruim twee minuten durende clip horen we de voormalig voorganger van Hillsong New York zeggen dat hij "een aantal grote leugens in zijn leven had" en dat je je "echt niet in zijn positie zou willen bevinden".

Voor de rest wordt er in de trailer vooral impliciet verwezen naar "de geheimen van Hillsong", wat ook de gelijknamige titel van de documentaire betreft. Verder wordt er met quotes als "ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", "er was iets nog veel groters gaande in deze kerk" en "ze hielden iets achter" nog weinig weggegeven.

Cvandaag maakte onlangs een reconstructie van wat er in de afgelopen drie jaar allemaal is voorgevallen binnen de internationale megakerk. De misstanden kwamen aan het rollen toen vormalig 'celebritypastor' Carl Lentz ontslagen werd wegens immoraliteit. Later bleek dat hij zijn vrouw bedrogen aan de hand van affaires met verschillende vrouwen.

Bekijk in onderstaande video de trailer van de FX-documentaire.


Hillsong Church
- Openbaar aanklager: Brian Houston verdoezelde misbruikzaak om Hillsong te beschermen
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz beweert seksueel misbruikt te zijn als kind en ontkent misbruik oppas
- Wat is er aan de hand bij Hillsong? Een reconstructie
- Bestuur Hillsong kwam pensioenpakket overeen met Brian en Bobbie Houston van ruim twee ton op jaarbasis
- Forensisch onderzoek naar financiën Hillsong door accountantskantoor: "Geen onwettig gedrag"
Meer over Hillsong Church »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mag dit voor ons allemaal een signaal zijn om op vaste grond te blijven staan en je te laten bijstaan door ervaren broeders en zusters als je o.a. in een bediening staat. Er zijn er die het contact met de omgeving verliezen door een verkeerd ontwikkelde macht en te weinig correctie van hen die dicht bij hen staan. Zoals ik helaas weet, kunnen dan processen ontstaan waarbij slachtoffers vallen. En niet alleen bij hen die het aangaan, maar ook onder de schapen die zij leiden.