cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annette
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 januari 2023 door Redactie

Annette kreeg twee zonen met microcefalie: “Mijn wereld stond op zijn kop”

Haar zonen Tom en Luuk werden beiden met microcefalie geboren, een aandoening waarbij de schedel dusdanig klein is dat de hersenen zich beperkt ontwikkelen. Het verdriet was groot bij Annette en haar man Gert ervoer vooral veel boosheid. Inmiddels is het gezin gelukkig en ziet Annette zelfs hoe God haar zoon Luuk gebruikt om bij anderen binnen te komen.

Via het platform Xpedition Glory vertelt Annette haar indrukwekkende verhaal. “Ons gezin bestaat uit mijn man Gert en mijn zonen Tom (22), Nick (17) en Luuk (15). Tom werd geboren met microcefalie, waardoor er minder hersenen ontwikkeld of aangelegd zijn. Daardoor ligt zijn niveau ongeveer op dat van een kind van drie jaar, voor Luuk geldt hetzelfde.”, vertelt Annette.

“Toen Luuk geboren werd, moet ik wel zeggen dat mijn wereld in één keer nog meer op zijn kop stond. Het was heel veel. Je krijgt zo'n bevalling en Luuk komt eruit en je ziet meteen: ‘Oke, hetzelfde.’ Je ligt daar dan op bed en er gaat van alles door je heen. Verdriet maar ook boosheid. Vooral ook bij Gert. Die was zo boos dat hij naar beneden is gegaan. Dat vond ik wel het ergste op dat moment, wat ik kon natuurlijk niet naar hem toe.”

“Ik was heel teleurgesteld op dat moment”, geeft Gert te kennen. “Ik heb ook tegen God gezegd dat het mij koud op mijn dak viel. Het leek alsof God mijn gebed verhoorde, want dat zware juk viel van mij af. Ik ben daarna weer naar boven gegaan, deelde het met mijn vrouw en ik ervoer een soort rust. Ik had zoiets: ‘Ja, dit gaan we gewoon samen met zijn tweeën doen, het komt goed.’ Als gezin zijn we nu gewoon gelukkig.”

“Luuk is altijd blij en in en door Luuk zie je juist hoe het leven zou moeten zijn”, zegt Annette vervolgens. “Hij is puur. Al ben je zwerver, politieman of koning, bij Luuk is iedereen gelijk. Daarmee zie ik Jezus door Luuk heen. Het is ontzettend waardevol om hem in ons gezin te hebben.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van Annette en Gert? Bekijk dan de video hieronder.

Neem een kijkje op de site van Xpedition Glory

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Wat een prachtig getuigenis weer Annet. je hebt een mooi gezin