cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 november 2022 door Jeffrey Schipper

Geïmplanteerde chip als mogelijk teken van het beest: reden tot zorg?

Betalen met chip in je hand is mogelijk dichterbij dan je denkt. Je kan nu al een microchip in je hand laten zetten. Het Reformatorisch Dagblad liet een aantal deskundigen op medisch-ethisch en theologisch terrein aan het woord over de vraag of we hier mogelijk te maken hebben met het teken van het beest uit Openbaring 13. Theoloog Wim Dekker bespreekt dit RD-artikel in de Cvandaag podcast.

“Openbaring 13 heb ik altijd een intrigerend Bijbelgedeelte gevonden”, laat Dekker weten. “Als ik het lees, denk ik: dit is een huiveringwekkende werkelijkheid die echt kan plaatsvinden. Het doet mij denken aan hoe China haar burgers ongelofelijk in de tang heeft. Op ons continent is daar gelukkig geen sprake van. Maar de angst dat onze privégegevens in verkeerde handen kunnen komen, waardoor je als klein poppetje bent overgeleverd aan een groot systeem, wil ik niet bagatelliseren. Voor je het weet worden er machten in het leven geroepen waarover wij als mensen zelf niet meer de baas zijn.

Daarom zou ik willen zeggen: wees voorzichtig en let op. Doe niet te snel mee met nieuwe ontwikkelingen. We mogen leven vanuit de door Jezus behaalde overwinning, maar er zijn kwade machten actief die dit willen tegengaan. Als christenen zijn we onderdeel van die strijd. Openbaring 13 is ons gegeven om alert te zijn. Dat is het huiswerk dat de Bijbel aan ons meegeeft”, aldus de PKN-predikant.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 12:05

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
''Het doet mij denken aan hoe China haar burgers ongelofelijk in de tang heeft. Op ons continent is daar gelukkig geen sprake van''... dat zou ik niet zo hard willen zegggen