cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Delise
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2022 door Patrick Goede

Neem even de tijd voor de nieuwe single van Delise 'Om je heen'

“Ik ben bij je, al word je meegesleurd door alles wat er rondspookt in je hoofd. Ik ben bij je, wat er ook gebeurt, je weet toch dat Ik jou dat heb beloofd.” Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe singel van Delise uit: 'Om je heen'. Het nummer leidt ook gelijk een concertreeks van de zangeres in. 

Delise: “Om je heen gaat over de belofte uit Jesaja 41:10 die God doet om bij ons te zijn en met ons mee te gaan, waar we ook doorheen gaan. Het is een hoopvolle tekst die er aan herinnert dat we niet alleen zijn op onze goede, maar ook onze minder goede momenten. Ik schreef de tekst voor dit lied samen met Elly Zuiderveld.” De productie van dit lied was in handen van Daniël van der Molen.

Delise baseert haar nummers regelmatig op Bijbelteksten en vertelt dat ze haar luisteraars graag aan het denken zet met haar songteksten. Delise: “Maar ik vind het ook belangrijk dat mensen zo nu en dan een dansje kunnen wagen op mijn liedjes. Om je heen is een vrolijk, catchy lied dat je zo meezingt en waar je ook prima op kunt dansen!” Bij de single hoort een lyricvideo, die ook online zal komen op 16 september 2022.

Albumtour Ik ken je
In oktober 2022 zal Delise samen met haar band op verschillende plaatsen in het land optreden. Tijdens deze tour zal Delise de liedjes van haar nieuwste album Ik ken je laten horen. Delise: “De cd Ik ken je ligt dicht bij mijn hart en is heel persoonlijk. Zo zijn thema’s die bijvoorbeeld langskomen: je vertrouwen écht stellen op God, dankbaarheid voor de dingen die Hij geeft en soms ook neemt, maar ook de vraag: waar bouw je op? Ik neem de luisteraar namelijk mee op reis langs thema’s die mijzelf hebben geraakt. Tijdens de tour zal ik de verhalen achter de liedjes vertellen en deze nummers – samen met mijn band – spelen.” 

Delise schrijft al vanaf jonge leeftijd liedjes, maar besloot toch rechten te studeren en aan de slag te gaan als jurist. Na een burn-out in 2015, keerde ze in 2016 terug naar de muziek. Delise maakt popliedjes met een verhaal. Hierbij is haar geloof de belangrijkste inspiratieborn.


Muziek
- Ontroerend: Psalm 42 met een solo van Flore tijdens Zingen in de Zomer op Urk
- Kippenvel: Prachtige Paasversie van Leonard Cohen's Hallelujah door de zusjes Star
- Vader en dochter zingen 'Daar is kracht in het bloed' op schitterende wijze
- Ontroerend Oekraïens aanbiddingslied raakt het hart: "Ik weet dat U onze gebeden hoort"
- Schitterend: Urker duo van visserskoor Crescendo zingt Psalm 72 en 122
Meer over Muziek »

Yes, ik wil naar een concert van Delise!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen