cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Carl Lentz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2022 door Patrick Goede

'Gevallen pastor' Carl Lentz en zijn vrouw treden weer in de openbaarheid na seksschandalen

Bijna twee jaar nadat een seks- en leiderschapsschandaal leidde tot zijn ontslag in Hillsong Church New York City, heeft Carl Lentz zichzelf "nederig opgesteld en zijn verantwoordelijkheid genomen. Op dit moment bereidt hij zich voor om zijn verhaal te vertellen na een lange publieke stilte", dat zegt zijn vrouw Laura in een Instagrambericht.

Zowel Carl als zijn vrouw plaatsten afgelopen woensdag voor het eerst sinds lange tijd berichten op Instagram over hun terugkeer in de openbaarheid. "Ja, het was een uitdaging en ja, het heeft de afgelopen 22 maanden VEEL werk gekost om ons huwelijk te maken tot wat het geworden is, en we zullen nooit stoppen met werken aan onszelf, voor dit huwelijk en voor onze kinderen! Ik weet dat er velen zijn die dit niet doen of nooit zouden doen, en dat is oké, het is niet voor iedereen weggelegd!!", schrijft Laura Lentz in haar bericht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Laura Lentz (@lauralentz)

Laura schrijft verder in haar bericht uit te zien naar het delen van hun verhaal: “Ik kijk ernaar uit om ons verhaal te delen, hoe ik tot deze conclusie ben gekomen en ik denk dat het veel mensen zal helpen. Maar ik ben zo trots op mijn man en op de verantwoordelijkheid die hij heeft genomen! Ik ben vooral dankbaar voor een man die zichzelf vernederde en niet probeerde zichzelf te verdedigen, hij heeft publiekelijk zijn mond gehouden en hij bleef gefocust op het enige dat er het meest toe doet: ons gezin!"

Twee uur eerder liet Carl al van zich horen op de social media en deelde hij mee dat zijn familie nu "vrede heeft" en dat hij God dankbaar is dat zijn gezin nog steeds bij elkaar is. Hij bedankte ook zijn familie en vrienden voor het tonen van "onvoorwaardelijke liefde en genade".

“Het was een uitdagende weg, maar we leven, we hebben vrede en dankzij de genade van God zijn we SAMEN. Ik weet niet zeker wat de toekomst voor ons in petto heeft, maar we weten wel hoe we er als gezin voor staan en daar ben ik zo dankbaar voor" , schreef hij. “Mijn diepste dank aan onze vrienden en familie die ons zoveel onvoorwaardelijke liefde en genade hebben getoond toen we het hard nodig hadden. Ik ben jullie voor altijd dankbaar... we zijn hoopvol over wat ons te wachten staat!”

Ontslag
Lentz, die bekend stond om zijn vriendschappen met beroemdheden, onder wie popzanger Justin Bieber, werd in november 2020 ontslagen bij Hillsong NYC vanwege 'leiderschapsproblemen' en morele tekortkomingen, waaronder ontrouw aan zijn vrouw.

Details van een intern onderzoek dat eerder dit jaar met The Christian Post werd gedeeld en dat namens Hillsong Church werd uitgevoerd door het advocatenkantoor Zukerman Gore Brandeis & Crossman, toonden "de omvang van Lentz' morele falen".

De details in het 51 pagina's tellende rapport betreffen meerdere incidenten waarin seksuele interactie, met of zonder wederzijds instemming, plaatsvond tussen kerkleiders en gemeenteleden, personeel, vrijwilligers en/of niet-kerkgangers. Het rapport geeft een weinig vleiend beeld van Lentz als een liegende, overspelige man die de leiding had over een gemeente waarin hij deed wat hij wilde. En dit alles binnen een systeem met een hiërarchie waarin hij aan niemand verantwoording af hoefde te leggen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Carl Lentz (@carllentz)


Hillsong Church
- Waarom ik geen spijt heb van mijn jaren bij Hillsong
- Hillsong kondigt financiële hervormingen aan; bevriende kerken betaalden 100.000 dollar abonnementskosten
- 'Klokkenluidersrapport': Hillsong Church brengt megabedrag in rekening bij Compassion
- Hillsong-directeur zegt dat misbruik door vader Brian Houston niet werd gemeld omdat het geen 'actuele kwestie' was
- Hillsong-oprichter Brian Houston reageert op ontslag: "Ik ben niet verslaafd aan alcohol of medicatie"
Meer over Hillsong Church »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn vraag is: Waarom zet je zoiets op Instagram?

Mis alleen nog de hashtag #Zinin