cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2022 door Jeffrey Schipper

Christelijke verzekeraar Pro Life onder vuur: terecht? Arie de Rover antwoordt

De christelijke zorgverzekeraar Pro Life heeft besloten om vanaf 1 januari onder meer abortus, euthanasie en transgenderzorg op te nemen in het basispakket. Het levert flinke kritiek op vanuit de christelijke achterban. Zijn die zorgen terecht? Spreker en schrijver Arie de Rover spreekt zich hierover uit in de Cvandaag podcast.

De Rover: “We leven in een democratische samenleving waarin je als christen te maken hebt met regelgeving die als christen onwelgevallig voelt en je christelijke cultuur kan bedreigen. Dat kun je constateren en daar is niets mis mee. Maar als je je om deze kwestie druk maakt, moet je uitkijken voor een blinde vlek: je eigen moralisme. Sommige christenen zijn ontzettend druk met pro life. Begrijp me niet verkeerd, daar ben ik niet op tegen. Sterker nog, het is prachtig als christenen zich daarvoor inzetten. Maar beseffen we hoeveel doden er vallen in situaties waar we weinig tegen doen?

Denk aan de wereldwijde hongersnoden en de volstrekte ongelijkheid. Als je wil vechten voor het principe pro life, maak dat dan ook waar op alle andere gebieden. Het is vrij gemakkelijk om je druk te maken over Pro Life, maar voor je het weet sta je te boek als stuitend hypocriet. Ondertussen staan de vluchtelingen bij ons aan de poort die volgens sommige christenen die menen pro life te zijn, buiten de deur gehouden moeten worden omdat ze zogenaamd ‘een bedreigende cultuur’ binnenbrengen. Terwijl zij, in tegenstelling tot ongeborenen, het leven al hebben. Wat doen wij om ze in leven te houden?”

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 16:15

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lees:"Terwijl zij, in tegenstelling tot ongeborenen, het leven al hebben."

De heer de Rover denkt dus dat ongeborenen het leven nog niet hebben. Wat een dwaasheid. Hoe kan een kind groeien in de baarmoeder als het niet leeft?