cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2022 door Jeffrey Schipper

Verdient Queen Elizabeth een plekje op de lijst ‘geloofshelden’? - Cvandaag podcast

Arie de Rover keek met bewondering naar het koningschap van Elizabeth. “Ik heb de Netflix-serie The Crown gekeken. Ik ben onder de indruk hoe de koningin het ambt zwaar heeft laten wegen, met het oog op alle persoonlijke sores. Dat je familie ontspoort, wens je niemand toe”, vertelt de schrijver en spreker in de Cvandaag podcast. Met hem bespraken we onder andere het overlijden van Queen Elizabeth (96).

Hoe belangrijk is het dat een christen met een levend geloof een belangrijke plek inneemt? Deze vraag bespreekt spreker Arie de Rover naar aanleiding van dit nieuwsbericht. De Rover: “In de christelijke wereld vinden we het geweldig als duidelijk wordt dat een hooggeplaatste persoon christen blijkt te zijn. Zo iemand kan dan al snel als een geloofsheld(in) worden gezien. Ik vind dat we daar een beetje mee uit moeten kijken. We hebben als christenen de neiging om geloof te laten verworden tot iets godsdienstigs of cultureels. Dan kan die hooggeplaatste persoon een held(in) zijn die voor die christelijke cultuur staat.

Uitspraken van de Heere Jezus citeren, daar gaat het uiteindelijk niet om. Dat is iets anders dan Christus navolgen. De koningin was onderdeel van één van de grootste instituten die je je kunt voorstellen. Dan kan de kern van het evangelie heel snel verwateren of verminken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Queen geweldig in hoe ze het ambt heeft uitgeoefend. Maar vanuit het rijke Britse koningshuis het evangelie verkondigen is heel moeilijk ten opzichte van Britse burgers die straatarm zijn of nauwelijks kunnen rondkomen.”

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 6:10

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen