cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hillsong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2022 door Redactie

Hillsong Noorwegen splitst zich af en gaat zelfstandig verder

De onrust bij internationale pinksterkerk Hillsong blijft voortduren. Nadat er de afgelopen maanden verschillende misstanden aan het licht kwamen en oprichter Brian Houston ontslag nam, is wat de Noorse afdeling van de kerk betreft de maat vol. Men is van plan om zich af te splitsen van Hillsong. Dat melden verschillende Noorse media.

Het leiderschapsteam, de pastors en het bestuur van de Noorse kerk stuurden leden van de kerk per email een voorstel om Hillsong te verlaten en zelfstandig verder te gaan. Die e-mail kwam in handen van de Noorse krant Vårt Land. Vorige week donderdag is er vervolgens over het voorstel gestemd op de jaarvergadering van de kerk. Het voorstel diende door minstens tweederde van de leden van de kerk gesteund te worden om er daadwerkelijk voor te zorgen dat Hillsong Noorwegen zich af zou scheiden.

Dat lukte, waardoor de kerk zelfstandig verder gaat. Maar liefst 95 procent stemde voor een vertrek uit Hillsong, zo meldt de Noorse krant Dagen. Hillsong Noorwegen heeft acht vestigingen verspreid over heel Noorwegen. Eerder stonden zij nog bekend als de Intro kerk, maar in 2017 besloot men op te gaan in Hillsong. Nu gaat de kerk dus weer zelfstandig verder met een eigen naam en visie.

Het besluit van Hillsong Noorwegen volgt op verschillende misstanden binnen de internationale kerk waarbij vooral het seksueel grensoverschrijdend gedrag van oprichter en leider Brian Houston diepe wonden heeft geslagen. Hillsong kerken in verschillende Amerikaanse steden gingen de Noorse afdelingen al voor en besloten zelfstandig verder te gaan.


Hillsong Church
- Waarom ik geen spijt heb van mijn jaren bij Hillsong
- Hillsong kondigt financiële hervormingen aan; bevriende kerken betaalden 100.000 dollar abonnementskosten
- 'Klokkenluidersrapport': Hillsong Church brengt megabedrag in rekening bij Compassion
- Hillsong-directeur zegt dat misbruik door vader Brian Houston niet werd gemeld omdat het geen 'actuele kwestie' was
- Hillsong-oprichter Brian Houston reageert op ontslag: "Ik ben niet verslaafd aan alcohol of medicatie"
Meer over Hillsong Church »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen