cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kenneth Copeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 september 2021 door Patrick Goede

'Televangelist' Kenneth Copeland leent privévliegtuig uit voor hulp aan Afghaanse christenen

Televangelist Kenneth Copeland heeft zijn privévliegtuig uitgeleend aan Glenn Beck. Beck wist in de afgelopen weken zo'n 5000 Afghaanse christenen uit Afghanistan te krijgen met behulp van meerdere vliegtuigen en een grote inzamelingsactie. Kenneth Copeland raakte meermaals in opspraak vanwege zijn grote vermogen (300 miljoen dollar) en de verkondiging van het welvaartsevangelie waardoor sommige christenen zich gemanipuleerd of opgelicht voelen. Deze keer komt de spreker dus positief in het nieuws.

Dat de kritiek op Copelands rijkdom niet iedereen in de koude kleren is gaan zitten blijkt uit de video die CBN News deelt. De video bevat een gesprek van Fox News met organisator Glenn Beck over de operatie om christenen Afghanistan uit te krijgen. Op de thumbnail van de video is te lezen: "Denk je nog steeds dat sprekers geen vliegtuigen zouden moeten bezitten?"

In gesprek met Fox News vertelt Glenn Beck dat hij bij zijn onderneming om christenen te bevrijden uit Afghanistan ontzettend is tegengewerkt door de Amerikaanse regering. "Het ministerie van Buitenlandse zaken en het Witte Huis heeft ons op elk punt geblokkeerd. Verder heeft iedereen met ons mee willen werken. We proberen elke christen het land uit te smokkelen omdat ze anders levend verbrand zullen worden", aldus Beck.


Afghanistan
- Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
Meer over Afghanistan »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen