cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Taliban
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2021 door Redactie

Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk

Nu de Taliban de macht hebben overgenomen in Afghanistan, gaan ze van deur tot deur om tegenstanders op te sporen. Een van de doelwitten van de terreurgroep zijn christenen. "We horen van betrouwbare bronnen dat de Taliban eisen telefoons te bekijken. Wanneer ze een Bijbel op je telefoon vinden, word je ter plekke vermoord", aldus dr. Rex Rogers, de voorzitter van de christelijke organisatie SAT-7, werkzaam in het Midden-Oosten op God Reports.

"Het is ontzettend gevaarlijk voor christenen op dit moment in Afghanistan. Ze mogen geen spoor van het geloof achterlaten, ook niet op hun telefoons. De Taliban hebben overal spionnen en manieren om aan informatie te komen", aldus Rogers over de levensbedreigende situatie.

SAT-7 zendt via een sattelietzender tv-programma's uit in het Farsi en is niet van plan hiermee te stoppen, ondanks de risico's. De zender heeft meer dan 25 miljoen kijkers verspreid over het Midden-Oosten, waaronder Afghanistan. "Er zijn geen grenzen aan Gods liefde en hoop. Veel mensen, ook christenen, verlaten Afghanistan zo snel mogelijk, maar wij zenden het programma nog steeds uit, en dat blijven we doen", aldus Rogers. "We willen hen bemoedigen met Jezus' woorden: 'Ik heb de wereld overwonnen.'" De programma's worden niet in Afghanistan opgenomen, waardoor de risico's voor de zender zelf minder groot zijn. Zij kunnen de opnames en uitzendingen voortzetten. Wanneer een kijker in Afghanistan echter betrapt wordt op het bekijken van de christelijke satelietzender, is hij in levensgevaar.

Rogers is niet de enige die waarschuwt voor een telefooncontrole door de Taliban. Evangelist Robby Dawkins vertelt in een video-gebedsoproep dat zijn contacten in Afghanistan al hun internationale nummers en gesprekken moesten verwijderen. "Wanneer ze een westers nummer vinden op je telefoon word je ter plaatse vermoord", aldus Dawkins in tranen over de situatie. De evangelist is veelal werkzaam in het Midden-Oosten en maakte regelmatig reizen naar Afghanistan. "De Taliban willen de één-na-snelst groeiende kerk ter wereld afslachten", aldus Dawkins naar aanleiding van de verhalen die hij heeft gehoord van christenen in het moslimland.


Afghanistan
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
- Hoe twee Afghaanse christenen machtsovername Taliban vanuit Nederland beleven
Meer over Afghanistan »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen