cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Afghaanse vluchtelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2021 door Redactie

Kerkelijke werkgroep roept op tot opvang vluchtelingen uit Afghanistan en Griekse eilanden

De Zwolse werkgroep van kerkelijk betrokkenen die in 2020 met de landelijke petitie #500kinderen bijna 900 christelijke voorgangers mobiliseerde voor een humaan vluchtelingenbeleid, doet nu een dringende oproep aan mensen om vluchtelingen uit Afghanistan en de Griekse eilanden op te vangen, meldt NieuwWij.nl.

De werkgroep hoopt dat veel gemeenschappen en kerken hun hart en hun gebouwen willen openen en dat zij er willen zijn voor de nood van alle vluchtelingen. De Beer: "Het gaat nu om vluchtelingen uit Afghanistan, maar ook voor vluchtelingen van de Griekse eilanden. Ze hopen dat de respons vanuit kerken onze politici duidelijk maakt hoe welkom mensen hier zijn en dat christenen er willen zijn, in gebed en in daad."

De opvang van asielzoekers "piept en kraakt aan alle kanten". Als dat niet snel wordt aangepakt moeten er ook voor de reguliere opvang crisiscentra worden ingericht. Deze waarschuwing gaf het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tijdens een persbezichtiging van de noodopvanglocatie in Heumensoord, bij Nijmegen, deze week. Sinds woensdag is Defensie bezig met de opbouw van een kamp in het natuurgebied. Vanaf dinsdag moeten daar 450 Afghaanse vluchtelingen worden opgevangen.

De Tweede Kamer wil een spoeddebat over het einde van de evacuatie uit Afghanistan. Het kabinet kondigde donderdag aan dat de luchtbrug wordt gestopt op aanwijzing van de Amerikanen. Don Ceder (ChristenUnie) spreekt van "een grote tragedie" dat veel mensen in angst en grote onzekerheid moeten achterblijven. "Wat mij betreft presenteert het kabinet zo snel mogelijk alternatieve evacuatiescenario’s om een ieder alsnog daar weg te krijgen." Hij vroeg met meerdere partijen een spoeddebat aan.


Afghanistan
- Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
Meer over Afghanistan »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen