cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Afghaanse kinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2021 door World Vision

Christelijke hulporganisatie vraagt aandacht voor kinderen Afghanistan

De regering van Afghanistan is gevallen, er heerst grote onrust in het land. World Vision waarschuwt dat talloze, kwetsbare kinderen de ultieme prijs zullen betalen als ze in de maalstroom verstrikt raken. Scholen zijn gesloten, voedsel is schaars en het aantal gedwongen verplaatsingen stijgt. Kinderen en gezinnen zitten ondergedoken of vluchten en hun fundamentele rechten worden ontkend.

De cijfers zijn onthutsend
Bijna de helft van de bevolking - 18,4 miljoen mensen (8,2 miljoen kinderen) - had in 2021 humanitaire en beschermende hulp nodig, en dit aantal groeit. Meer dan 30 procent van de Afghaanse bevolking (12,2 miljoen) wordt geconfronteerd met een acute voedselonzekerheidscrisis. Verwacht wordt dat door versnelde ontheemding tegen het einde van het jaar 500.000 mensen zullen vluchten naar verschillende provincies [1]. De pandemie wordt steeds erger en preventieve maatregelen ontbreken. In een land met bijna 40 miljoen inwoners zijn tot nu toe slechts 139.051 gevallen van COVID-19 en 6098 sterfgevallen gemeld sinds februari 2020 [2].

Nationaal directeur Asuntha Charles zegt dat mensen extreem bang en kwetsbaar zijn: "Kinderen lopen een groter risico op geweld, misbruik en uitbuiting. Gezinnen die al worstelen om de armoede te overleven die verband houdt met dit conflict, een verwoestende droogte en de gevolgen van COVID-19, nemen nu hun toevlucht tot wanhopige maatregelen om hun kinderen te beschermen, ook tegen kindhuwelijken”, vertelt ze.

“De geschiedenis heeft aangetoond dat de veerkracht en standvastigheid van het Afghaanse volk buitengewoon is. Maar het heeft zijn grenzen. Ze zijn nu op hun kwetsbaarst en we kunnen ze nu niet in de steek laten.”

World Vision roept alle partijen in het land op om kwetsbare kinderen op de eerste plaats te zetten. Het internationaal humanitair recht moet worden gerespecteerd en de levens van Afghaanse kinderen, hun families en gemeenschappen moeten prioriteit krijgen. De internationale gemeenschap moet ter plaatse aanwezig blijven om een ongekende humanitaire ramp te voorkomen.

“Samen met onze 300+ Afghaanse medewerkers zal World Vision blijven en hulp blijven leveren”, zegt mevrouw Charles.

De afgelopen 20 jaar heeft World Vision, door middel van een reeks holistische, geïntegreerde humanitaire projecten die verandering bevorderen en het welzijn verbeteren, de kinderen, families en gemeenschappen in Afghanistan gediend. Elk jaar profiteren meer dan 488.600 kinderen en volwassenen van de programma's van World Vision Afghanistan, die momenteel worden uitgevoerd in vier provincies en steden in heel Afghanistan.


Afghanistan
- Telefooncontrole door de Taliban: het bezit van een Bijbel is dodelijk
- Taliban zaaien doodsangst: 5 belangrijke vragen over christenen in Afghanistan
- Taliban bedreigen Afghaanse christenen: "We weten waar jullie zijn"
- Wat de triomf van de Taliban tot ons te zeggen heeft
- Evangelist Robby Dawkins: "De Taliban zullen Afghaanse christenen uitroeien"
Meer over Afghanistan »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Holistisch?? Jing jang,alles is goed en dient een doel ,in het geheel? ?Dat is niet mijn wereldvisie .