cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 november 2018 door Dick van den Bos

Pastor waarschuwt tegen yoga: "Het opent je leven voor demonische krachten"

Pastor John Lindell van een megakerk in Missouri (VS) heeft zijn gemeenteleden opgeroepen om niet aan yoga te doen. Hij zegt dat de posities die met yoga worden uitgevoerd gemaakt zijn om je ‘te openen voor demonische krachten,’ meldt The Christian Post.

De titel van zijn boodschap was ‘het najagen van het bovennatuurlijke’. Hij bracht tijdens zijn preek ook Halloween, paganisme, hekserij, astrologie en Oosters mysticisme ter sprake. “Ik doe dit omdat onze cultuur in toenemende mate geobsedeerd is met het bovennatuurlijke”, zei de pastor van de Assemblies of God gemeente.

“Het lijkt alsof het paranormale het nieuwe normaal wordt”, voegt uit toe. “Het zijn niet alleen spookhuizen en heksen bij Halloween, maar het paranormale dringt in het alledaagse leven.” Volgens Lindell is yoga niet alleen in de samenleving geaccepteerd, maar ook onder christenen. Hij zei daarbij dat yoga nooit losgekoppeld kan worden van de hindoe-wortels. 

“Vroeger zou dit een onderwerp zijn dat christenen absoluut zouden vermijden, maar dat is niet langer het geval. Yoga lijkt overal te zijn. Zelfs als je op zoek ben naar gezond leven, krijg je op internet voornamelijk hits die wijzen naar yoga.” Volgens Lindell zouden christenen absoluut weg moeten blijven van Yoga, vanwege de demonische wortels, waarschuwt hij. “Als je eraan deelneemt, zet je de deur naar het demonische open”, waarschuwt hij.

Positie
“Elke lichaamspositie bij yoga heeft een betekenis”, zegt Lindell. “Laat me dit zeggen: yoga-posities zijn niet ontworpen door jouw lokale fitness-instructeur. Ze zijn ontworpen met demonische intenties om jou te openen voor demonische krachten, want hindoeïsme is demonisch.”

“Elke valse religie is demonisch. Hindoeïsme is niet een milde, vredelievende religie. Iedereen die dat zegt heeft India niet bezocht”, vervolgt Lindell. “Ook boeddhisme is dat niet. We hebben het opgepoetst in het Westen, maar het is bepaald niet pacifistisch. Het is demonisch. En het is afgodendienst.”

Lindell vertelt dat de posities van yoga zijn ontworpen om hulde te brengen aan de zonnengod Surya. “Dat is wat al deze mensen doen. Ze verwelkomen de zonnengod.” Ook zou de lotus-houding volgens Lindell ‘seksuele connotaties’ hebben.

“Sommigen zeggen misschien: dat is niet wat het voor mij betekent”, erkent Lindell. “Maar wanneer je participeert in yoga, dan is dat wat het betekent. Als je zegt dat de posities van yoga slechts oefeningen zijn, dan kun je ook stellen dat waterdoop slechts waterfitness is.”

Volgens Lindell krijgen uitvoerders van Hatha yoga soms mantra’s om te zingen. Deze mantra’s zijn typische namen van de hindoegod of -goden. Hij claimt dat deze matra’s in conflict zijn met het eerste gebod, dat er geen andere goden zijn dan God."

De christelijke yoga-instructeur Reggie Harris legt uit dat hij ‘boos’ en ‘teleurgesteld’ is in Lindells preek. “Ik weet dat mijn relatie met de Heer juist dieper is gegaan door yoga. “Yoga brengt mensen bij elkaar in een hart van eenheid en liefde”, zegt hij. “Je leert mensen om iets te haten wat hen fysiek, emotioneel en geestelijk kan helpen.”

Juist hier had Lindell het nog over in zijn preek; christenen die Jezus aanbidden tijdens yoga. “Demonen maakt het niet uit wie je aanbidt, zolang je de deur maar voor hen opent”, zegt Lindell. “Het maakt hen niet uit of je in vrede, harmonie of energie bent, zolang je hen maar toegang geeft.”


Yoga
- Ex-heks waarschuwt voor de satanische gevaren van yoga
- Yoga en de Heilige Geest staan lijnrecht tegenover elkaar
- Yoga, kan dat eigenlijk wel als christen? Wilkin van de Kamp geeft antwoord
- Is het verkeerd om deel te nemen aan yoga?
- "Yoga lokt je weg van God"
Meer over Yoga »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Deze voorganger draait er niet om heen. Chapeaux!!