cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Bert Noteboom: "Stop met discussiëren en kies voor een refolutie"

“We zijn er erg goed in om tegen niet-kerkelijke mensen 'kom' te zeggen. We organiseren een dienstje en zeggen 'kom maar'. Maar Jezus zegt: 'ga de wereld in'.” Bert Noteboom sprak in 2016 tijdens een jongerenavond in Dordrecht over 'Refolutie'. De spreker wees op “onze zieke wereld”, christenen die zich isoleren in hun kerkgebouw en Jezus' opdracht.

“De wereld is ziek geworden. De wereld bloedt uit duizend wonden. Heb jij er al een traan om gelaten?,” vraagt Bert zich af. “Hier in Nederland worden kinderen vaak al in de moederschoot omgebracht. Daarnaast worden er veel kinderen na hun geboorte chronisch verwaarloosd. Heb je er al een traan om gelaten dat kinderen onder hoge prestatiedruk vaak al op 15 of 16-jarige leeftijd een burn-out hebben? Sommigen gaan er zover onder gebukt dat ze depressief worden of zelfmoordgedachten krijgen.Bij mij in Almere zijn al veel jongeren voor de trein gesprongen. Bij jou in de buurt vast ook. Heb je al een traan gelaten om de eenzaamheid in bejaardentehuizen? En dat heb ik het nu alleen nog maar over nood in Nederland.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Een tegenstelling gecreeerd die er niet is. We organiseren geen dienstje. De kerkdienst is de openbare eredienst, die heel ons volk geacht wordt aan de Heer te brengen. Omdat de meerderheid dit vertikt, vervult de samengekomen gemeente deze taak, voor en namens allen. We bidden daarbij voor ieder in nood, en dezelfde kerkleden zoeken daarnaast velen in nood op.