cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Manuel Voordewind, beeld David Meulenbeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 maart 2023 door Geerten van Breugel

Manuel Voordewind vindt het tijd voor een christelijk groen verhaal: "Je kan als christen eigenlijk niet tegen zijn"

Als christelijke politieke partijen maatregelen tegen klimaatverandering steunen, krijgen ze vaak stevige tegenwind vanuit hun achterban. Het verbaast Manuel Voordewind, politiek lobbyist bij ontwikkelingsorganisatie Tearfund. “Je kan als christen bijna niet tegen deze wetgeving zijn: doe het dan uit naastenliefde.”

Samen met andere christelijke organisaties als Micha Nederland en A Rocha deed Tearfund onlangs een oproep aan Tweede Kamerfracties, om ze aan te zetten tot “ambitieus” klimaatbeleid. Wat ze terugkregen van de christelijke politici? “Dat ze zorg willen dragen voor de schepping, maar op weerstand stuiten van hun achterban. Als ze voor duurzame moties stemmen, krijgen ze veel kritiek. Dat maakt het moeilijk om actie te ondernemen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Nou ik ben wel tegen en niet zo'n klein beetje ook. De leugens over klimaat,stikstof enz rijzen de pan uit en zijn verworden tot een nieuwe religie. Aandacht en zorg voor de schepping? zeker, maar dan wel op de manier zoals God het ons aangeeft: aarde, dieren enz ten dienste van de mens. waar is de aandacht voor de echte vervuilers? Nee, liever de boeren en de vissers de nek omdraaien en braaf meelopen in het koor van de linkse woke partijen. je moet je diep schamen hier een stemadvies af te durven geven voor partijen die liever een boom hebben