cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 februari 2023 door Jeffrey Schipper

Martin Koornstra: “Het evangelie van redding is onmisbaar, maar ook beperkt”

‘Het evangelie van redding focust op je tekortkomingen, bekering, verootmoediging en steeds weer ‘opnieuw beginnen’. Terwijl het evangelie van het koninkrijk je blik richt op Jezus als Voorbeeld, dat je wilt navolgen. Hij is niet alleen je Redder, maar ook je Koning. Je wordt uitgedaagd om op Hem te gaan lijken en je als Koningskind in te zetten voor anderen’, schreef Martin Koornstra onlangs. De spreker was onlangs te gast in de Cvandaag podcast om uit te leggen waarom hij onderscheid maakt tussen het evangelie van redding en het evangelie van het koninkrijk.

Koornstra licht toe waarom hij ervoor kiest om het evangelie van redding en het evangelie van het koninkrijk te onderscheiden. Voordat hij hier inhoudelijk op ingaat, vertelt de spreker: “Voor de duidelijkheid: er is maar één evangelie. Toch kies ik er bewust voor om een karikatuur te maken. Waarom? In veel kerken wordt een evangelie van redding gepredikt, waarbij de focus ligt op zonde, oordeel en vergeving. Dat is heel belangrijk, maar als het daarbij blijft, doe je het evangelie dat Jezus predikte tekort. Hij predikte namelijk altijd het evangelie van het koninkrijk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het evangelie van redding is niet beperkt. Wij mensen zijn beperkt. De boodschap van de bediening de verzoening is: laat u met God vezoenen. Een gered mens leeft van uit de vergeving. Maar bij U is vergeving, opdat U gevreesd wordt. Ps. 130:4 Dat maakt dat hij uit Christus gaat leven. En zo het licht gaat verspreiden dat hij ontvangen heeft. Laten we stoppen met vingerwijzen naar andere kerken. Dar profileren we alleen ons zelf mee..