cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2023 door Redactie

"Het is goed geweest", zegt Gert-Jan Segers, die op cruciale momenten een bijzondere bijbeltekst meekreeg

Op belangrijke momenten in zijn leven kwam de afzwaaiende Gert-Jan Segers dezelfde bijbeltekst tegen, zo vertelt de scheidend ChristenUnie-voorman in een afsluitend interview. 'Hij die u roept is getrouw, die het ook zal doen', een tekst uit 1 Thessalonicenzen 5 blijkt de rode draad voor Segers. "De wereld hing niet van mij af, ik kan het aan God overlaten." Op vrijdag maakte de politicus bekend dat hij per direct uit de Tweede Kamer vertrekt.

Het mooiste is het als mensen hem persoonlijk raken en hij er samen met anderen wat aan kan doen, zegt Segers op het YouTube-kanaal van de christelijke partij waarin hij terugblikt op de afgelopen tien jaar als politicus. "Een Ghanese vrouw uit Friesland was het slachtoffer van mensenhandel geworden en in de gedwongen prositutie terechtgekomen. Zij was totaal kapot." Samen met andere partijen en activistische bewegingen lanceerde Segers een campagne waar uiteindelijk een initiatiefwet het gevolg van was. "Dan heb ik het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan, een steen heb verlegd."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Seegers had beter de stekker uit dit kabinet kunnen trekken. Dan moeten er nieuwe verkiezingen komen. Dit kabinet heeft bij lange na geen meerderheid meer. De burger schreeuwt om een andere regering, zonder Rutte, Kaag en v.d Wall.