cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gijsbert van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 september 2022 door Prof. dr. Gijsbert van den Brink

Evolutietheorie lariekoek noemen grenst aan desinformatie

In een interview met Cvandaag beschreef ir. Stef Heerema hoe hij ooit net op tijd ervan weerhouden werd om de evolutietheorie in zijn geloof te integreren. Ineens zag hij wat een “lariekoek” hem verteld was. Daarmee doelt hij zo te zien op de evolutietheorie met haar aanname van miljoenenjaren lange geologische en biologische processen. Maar wat je ook van de evolutietheorie vindt, je kunt die niet afdoen als volkomen uit de lucht gegrepen. Dat grenst aan desinformatie, want daarvoor zijn de talloze aanwijzingen ervoor veel te sterk.

Heerema daalde destijds als geoloog af in een diepe zoutpijler in Duitsland. Daar was zout in te vinden dat een slordige driehonderd miljoen jaar geleden zou zijn afgezet uit verdampend water. Toen hij beneden in de kilometers diepe zoutpijler was, kon hij zijn ogen echter niet geloven: hij zag er overal gestolde zoutkristallen zonder de krabbetjes en schelpen die hij had verwacht. Als hem vervolgens gevraagd wordt waar dat op duidt, luidt zijn antwoord: “Dat het vulkanisch materiaal is, dat gestold is te midden van zondvloedafzettingen.” Volgens Heerema getuigt zijn ontdekking inderdaad “keihard van de zondvloed”. Vanaf het moment dat hij dit inzag, wist hij “door de Heilige Geest” wat hem te doen stond: “Mijn doel is te laten zien dat de zondvloed echt heeft plaatsgevonden.” In reactie op Heerema’s woorden wil ik graag drie dingen naar voren brengen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Cees en Corien geloven dat de oerknal een scheppingsdaad van God was
Meer over Evolutie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

" ... dat de evolutie van het leven een puur toevalsproces is."

Er is wel sprake van een (geleidelijke) ontwikkeling bínnen bepaalde soorten, maar een overgang van de ene soort naar de andere is onmogelijk, want God schiep planten en dieren 'naar hun aard' (Gen. 1:11, 21 en 24).

Iedereen met normaal verstand begrijpt dat niets, maar dan ook niets uit toeval kan ontstaan of in stand blijft.

Aanhangers van de evolutietheorie hebben hiervoor misschien wel een even groot geloof nodig als de christen voor zijn geloof in God als Schepper!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify