cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Een lezing in het Drents museum
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2022 door Geerten van Breugel

Ingenieur Stef Heerema wilde het evolutionisme integreren in zijn geloof: "Tot ik zag wat een lariekoek mij verteld werd"

Hij stond op het punt evolutie in de Bijbel te omarmen. Tot ingenieur Stef Heerema in Duitsland in een zoutpijler afdaalde en zijn ogen niet geloofde: hij kon nergens sporen van krabbetjes of ander soort ‘vervuiling’ vinden. Het was voor hem de doorbraak om zich op de geologie achter de zondvloed te storten. Op 3 en 4 september heeft Heerema een bijdrage in diensten in het Drents Museum die in het teken staan van de tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat’. “Mensen hebben een totale black-out voor de waarheid.”

Verbazingwekkend, vindt Heerema het, dat “een groot gedeelte van christelijk Nederland voorbijgaat” aan de tentoonstelling in het Drents Museum. Bij de opening van de expositie waren onder anderen de Armeense minister-president en vier van zijn ministers. “Zij weten zich nazaten van Noach.” En christengemeente De Ark besloot museumdiensten te organiseren rondom de expositie waar ook een reliek van de ark aanwezig is. “Je raakt ervan onder de indruk hoe oud alles is. Maar ook hoe Armenië zich als volk verbonden heeft aan het christendom, al in 301 na Christus. Het is een groot getuigenis.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Cees en Corien geloven dat de oerknal een scheppingsdaad van God was
Meer over Evolutie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
"Want ze willen er expres niet aan denken dat er door het Woord van God al eerder een hemel en aarde zijn geweest. En dat die aarde, die uit het water ontstond en door het water bestond, ook weer door het water is vernietigd." (2 Petrus 3:5-6)

De bewijzen voor een zondvloed zijn overvloedig aanwezig, maar worden massaal genegeerd.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify