cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bert de Wilde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Christelijke boer wantrouwt het kabinet: “In Den Haag worden leugens verkondigd”

“Deze regering is zo verschrikkelijk arrogant! Als rentmeester op deze aarde voel ik mij ontzettend ondergewaardeerd.” Bert de Wilde runt melkveebedrijf De Paswever in Enter (Twente, Overijssel). De nuchtere boer wil zijn bedrijf doorgeven aan één van zijn zoons, maar de stikstofplannen van het kabinet lijken roet in het eten te gooien. “In Den Haag worden leugens verkondigd. Toch hebben we als christenen de opdracht om voor onze regering te blijven bidden”, maakt hij duidelijk.

De 57-jarige boer uit Twente beschikt op zijn bedrijf over 120 melkkoeien en 60 kalveren. Uit de omstreden stikstofkaart die het kabinet vorige maand heeft gepubliceerd blijkt dat zijn bedrijf met 60 tot 70 procent gereduceerd moet worden. In overleg met de provincie kan dit percentage nog veranderen. “Er is nog veel onduidelijk, maar duidelijk is dat ons bedrijf behoorlijk moet krimpen. Daar snap ik helemaal niks van. Het voelt verschrikkelijk oneerlijk. Hoe krijgen ze het verzonnen? Ik doe zo ontzettend mijn best om op een milieubewuste, diervriendelijke manier te ondernemen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Stikstofcrisis
- Christelijke partijen reageren hoopvol na stikstofrapport: "Het moet niet gaan om een heilig jaartal"
- Hoe Gert-Jan Segers en andere christenen reageren op stikstofuitspraak CDA-leider Hoekstra
- Zouden christenen wel of niet mee moeten doen aan boerenprotesten?
- Protestboeren naar de mond praten met Bijbelverhaal is ongepast
- Stikstofmaatregelen houden de gemoederen flink bezig: hoe reageren we als christenen?
Meer over Stikstofcrisis »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Wat een helder verhaal is dit! Ik zou willen dat dít geluid in Den Haag en op de media veel gehoord werd. Eerlijk over de pijn, maar ook evenwichtig over de gehoorzaamheid aan de overheid en noodzaak van rentmeesterschap. En dit ontroerde me: 'Onze toekomst is veilig in Zijn handen. Dat perspectief stijgt boven deze stikstofcrisis uit.' Christenen mogen zich inzetten voor tijdelijke waarden, maar laten zij toch pelgrims zijn! Hoog, omhoog, mijn ziel, naar boven, hier beneden is het niet...