cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Laurens van der Tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Jeffrey Schipper

Volgens Laurens van der Tang is The Great Reset niet onschuldig: "Laten we waakzaam zijn"

“De gelijkenis van de dwaze en wijze maagden laat zien dat christenen in slaap gesust kunnen worden. Het is voluit Bijbels om op te roepen tot waakzaamheid”, stelt Laurens van der Tang. Vorige week was de opiniemaker te gast in de Cvandaag Podcast. Hij besprak verschillende nieuwsberichten en ging ook in op de kritiek naar aanleiding van zijn recente lezing over The Great Reset.

“Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, heeft zijn boek The Great Reset al in het begin van de coronacrisis gelanceerd”, maakte Van der Tang eerder duidelijk in gesprek met Cvandaag. “Veel van zijn ideeën bestonden overigens al eerder. Vijfentwintig jaar geleden schreef hij al over een nieuwe wereldorde.” Tijdens zijn lezing in de christelijke gereformeerde kerk in Damwoude schetste Van der Tang twee perspectieven; het optimistische en pessimistische perspectief. “Deze beide perspectieven wil ik doornemen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We leven zeker in de laatste dagen, alles gaat in een rap tempo, de huidige wereldleiders zijn niet met corona bezig maar met dwang, chantage en controle. Alles wordt klaar gemaakt voor de antichrist. Dat de Christenen dat nog niet zien en hun vertrouwen op de overheid stellen i.p.v. op God vind ik onbegrijpelijk. Mensen wordt wakker en stel je vertrouwen op God. 2 Kronieken 7:14. En wat ik ook ongelofelijk vind is dat de meeste kerken niks met Israel hebben, hoe kan dat? Geloof me Israel is Gods tijdklok.