cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 september 2021 door Henk-Jan Prosman

De overheid houdt ons een angstscenario voor: doen of doodgaan

Volgens sommigen is politiek rechts, met name sinds de coronacrisis, aan het radicaliseren. Nu leven we in radicale tijden, dus zo vreemd zou dat niet zijn. We zouden deze ontwikkeling ook anders kunnen formuleren: is de politieke cultuur zelf niet geradicaliseerd en is rechts daarop het redelijke antwoord? Is Forum voor Democratie wellicht, zoals Sietske Bergsma het formuleert, “de enige partij die zich doorontwikkelt op de belangrijke thema’s van nu?”

Tot voor kort was immigratie het thema waarop rechts zich onderscheidde van de politieke hoofdstroom. Maar het immigratiedebat is voorbij. In de afgelopen decennia werd ons van tijd tot tijd voorgehouden dat er een debat mogelijk was over immigratie. Met het Marrakesh-pact van 2018 is zelfs dat verleden tijd. Massale immigratie is nu officieel beleid en met de voortgaande destabilisering van de islamitische wereld, zoals nu weer in Afghanistan te zien is, zijn westerse overheden overduidelijk niet van plan om de migratieproblematiek op te lossen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk-Jan Prosman
- Ik ervaar groeiend ongemak met de opstelling van Kees van der Staaij
- Politiegeweld in Nederland heeft ingrijpende gevolgen
- Waarom ik als christen een zekere sympathie heb voor complottheorieën
- Invloed van radicale linkse christenen in Nederland was groter dan we denken
- Wat dominee Henk-Jan Prosman mist tijdens deze coronacrisis
Meer over Henk-Jan Prosman »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Spijker op z'n kop, dit artikel!We zitten met elkaar volop in het WEF-programma.Bidden om onderscheidingsvermogen is wat we moeten doen.

Veel afgoden (w.o. 'humaan' communisme) presenteren zich in de wereldwijde politieke arena.

Ik doe graag mee in de Great Reset van de eeuwige God, die liefde heeft voor de mensheid en in het bijzonder voor Zijn kinderen.