cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 juli 2021 door Piet van Midden

Zaak ds. Kort toont aan dat je kerk en staat maar beter uit elkaar kunt houden

Van dik hout zaagt men planken. Je heet niet voor niks Houtzager en je bent niet voor niks homoactivist. Houtzager heeft Spong gevraagd voor hem een artikel 12-procedure tegen het OM te beginnen. Spong wil dat wel doen voor een vriendenprijsje van 5000 euro. Geef mij zulke vrienden. Dat betaalt Houtzager vast niet zelf. Met een beetje crowdfunding is het spaarvarkentje snel gevuld.

Wat er mijns inziens ten diepste speelt is niet de vraag of je van homo’s mag vinden wat ds Kort van de OGG te Krimpen aan den IJssel van hen vindt, maar de verhouding kerk-staat. Die twee staan zomaar op gespannen voet met elkaar. Voorheen eiste het christelijke volksdeel dat de seculieren zich zouden aanpassen aan de kerk en haar wet, nu eisen de seculieren dat de kerkelijke mensen zich aanpassen en verplaatsen elke vorm van godsdienst naar een plek achter de voordeur. Ds Kort verplicht de overheid te regeren naar Gods ‘Woord en Wet’. Wat dat inhoudt is een verhaal apart. Je kunt er in elk geval een stevig gesprek over voeren. Maar het is een interessante.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ds. Kort had het briefje maar beter niet aan de gemeenteraad kunnen sturen, maar geloven 'achter de voordeur' houd in dat men er algemeen niets van mag weten. Mensen die niets weten zijn dom. Dus houd de massa dom. Waar heb ik dat toch vaker gehoord?