cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bunschoten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2020 door Jeffrey Schipper

Vele coronabesmettingen Biblebelt niet herleidbaar tot kerkdiensten

Het aantal coronabesmettingen blijft op veel plaatsen in Nederland toenemen en ook de Biblebelt ontkomt er niet aan. Van de twintig gemeenten met de meeste besmettingen per honderdduizend inwoners waren er veertien van christelijke signatuur en zelfs negen van de top tien, schrijft dagblad Trouw. 'Biblebelt-bolwerken' als Urk, Bunschoten en Barneveld zijn terug te vinden in de top tien.

Naar aanleiding van berichtgeving in veel media hierover, trekken veel mensen de conclusie dat kerkdiensten de volksgezondheid in gevaar brengen. Maar dit is een onterechte conclusie. Als mogelijke oorzaak wordt bijvoorbeeld verwezen naar grote regionale scholen en grote gezinnen. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de meeste besmettingen in de thuissituatie plaatsvinden. En ook de werkvloer is vaak een besmettingsbron. In hechte, christelijke gemeenschappen werken mensen vaak bij hetzelfde bedrijf.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dertig mensen in een kerk, zeker wanneer niet gezongen wordt, vormt geen enkel risico op besmetting.Kerken die kerstdiensten des niet te min toch hebben afgelast, geven een heel negatief signaal af. Het is een verloochening van de belijdenis van Jezus Christus.Er is geen enkel God"s vertrouwen, geen enkel geloof dat God ons beschermt.Ik denk aan Petrus die in de storm uit de boot stapte en over het water naarJezus toeliep.Wij zien wat gebeurt als de angst regeert.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify