cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Minister Grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2020 door Redactie

Ophef in media vanwege honderden kerkbezoekers in Biblebelt; Grapperhaus waarschuwt opnieuw

'Honderden kerkgangers in Barneveld negeren oproep om thuis geloof te belijden', zo kopte De Telegraaf afgelopen weekend. Wie vluchtig leest, zal niet opmerken dat de desbetreffende Rehobothkerk zo'n 2000 zitplaatsen telt en de leden van de gereformeerde gemeenten de richtlijnen met betrekking tot corona naleven. Minister Grapperhaus (Eredienst) waarschuwt kerken die fysiek samenkomen opnieuw.

Het controleren en tellen van kerkgangers lijkt in veel Nederlandse media een bijna wekelijkse 'traditie' te worden. Ophef over de hersteld hervormde kerk in Staphorst heeft deze 'traditie' min of meer in gang gezet. Veel media meldden in oktober dat 600 kerkgangers, ondanks de coronamaatregelen tijdens zondagse kerkdiensten bij elkaar kwamen. Ondanks een uitgebreide gezondheidscheck, andere voorzorgsmaatregelen en voldoende ruimte om afstand te houden -de kerk telt 2300 zitplaatsen- zou de kerk volgens critici onverantwoord bezig zijn door relatief veel gelovigen toe te laten. Bovendien waren deze 600 kerkgangers verspreid over drie gebouwen en namen zij dus niet plaats in één en hetzelfde kerkgebouw.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wie heeft het antwoord ? na de lock down, steeg het aantal besmettingen enorm, en de opnames in het ziekenhuis. Zolang de supermarkten dik bevolkt zijn, is het beter om de kerken met relatief weinig bezoekers met rust te laten.