cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 september 2020 door Matthijn Doekes

Waarom ik een complottheorist ben

Ergens tussen twee uiterste opvattingen frommel ik wat rond. Dat gebeurde vroeger nooit, maar sinds ik wat ouder word, heb ik de vrede der nuancering vaker gezien. Niet om de lieve vrede te bewaren. God behoede de wereld voor deze schrijver als vredestichter. Het is simpelweg omdat zaken simpelweg niet zo eenvoudig simpel zijn. Als je snapt wat ik bedoel.

In het coronadebat neig ik naar de bescherming van onze grondrechten tot demonstratie en vrijheid van meningsuiting, echter houd ik me persoonlijk wel aan de richtlijnen van het RIVM. Heeft Bill Gates verkeerde motieven voor het ontwikkelen van vaccins? Ongetwijfeld, maar als er een vaccin komt, zal ik toch echt me laten vaccineren. Ik ben dus een complottheorist met enig nuanceringsvermogen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijn Doekes
- Talent en karakter kunnen in Gods koninkrijk niet zonder elkaar
- De grootste bedreiging voor de Kerk is de kerk zelf
- Schelden verplaatst de aandacht van de inhoud naar de persoon
- Niet alleen succesvolle verhalen zijn getuigenissen
- Kerken zijn te vaak gefixeerd op aantallen
Meer over Matthijn Doekes »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Al met al denk ik aan een complot. Er bestaat een complot om zoveel mogelijk mensen in een systeem te dwingen om regels op te leggen. om elkaar te controleren en zware sancties op hen die kritiek hebben. Lijfstraffen en marteling zijn het systeem eigen. Het systeem houdt zich instant door te leren haten alles en allen die het niet aanvaarden. Speciaal joden en christenen zijn aangewezen doelwit van die haat. Er gaat geen dag voorbij zonder gruwel tot en met moord. Wie dat complot aanwijst lijdt aan een fobie volgens hen die er blind voor zijn