cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Pool
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 april 2020 door Patrick Simons

4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden

Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Dagelijks sterven er duizenden mensen en het sociale leven is totaal ontwricht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat door zowel christenen als niet-christenen de waarom vraag wordt gesteld. Waar komt deze coronacrisis vandaan? Wie heeft het veroorzaakt? Voorganger Jan Pool probeert aan de hand van een aantal stormen in de Bijbel antwoord te geven. “Ik zie niet veel bewijs voor de bewering dat het coronavirus een teken zou zijn dat de wederkomst van Christus aanstaande is.”

“We leven in onzekere tijden”, stelt Pool. “Wat gaat de toekomst ons brengen? Veel gelovigen denken dat we in de eindtijd zijn beland. Ze zien het coronavirus en de gevolgen daarvan als een teken dat het einde der tijden is aangebroken. Op social media zien we allerlei theologische interpretaties en speculaties over het verband tussen het coronavirus en de eindtijd. Bekende en onbekende christelijke leiders spreken en schrijven over soms bizarre complottheorieën waarin verbanden worden gelegd tussen coronavirus, 5G-netwerk en Bill Gates. Het coronavirus zou een teken zijn dat de wederkomst van Christus aanstaande is.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Wat heerlijk om dit artikel te lezen. Nuchter en eerlijk. Hier kan ik wat mee. Bij zoveel preken en verhalen ligt de angst op de loer. Terwijl God zegt; vreest niet! Deze rust ervaar ik ook als ik dit artikel lees